Verbond van Verzekeraars

NPP krijgt subsidie voor letselcode

Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft de stichting Nationaal Platform Personenschade (NPP) een subsidie van 400.000 euro toegekend, als steun voor de uitvoering en bevordering van de Gedragscode Behandeling Letselschade. Hirsch Ballin is bereid voor een periode van maximaal vijf jaar bij te dragen in de kosten die het NPP maakt om toepassing van de gedragscode te bevorderen en naleving te bewaken.

Prof. mr. Maurits van Barendrecht van de Universiteit van Tilburg presenteerde in juli vorig jaar de Gedragscode Behandeling Letselschade, die de (buitengerechtelijke) afwikkeling van letselschadeclaims kwalitatief beter, sneller en slachtoffervriendelijker moet maken. Betrokken partijen, waaronder verzekeraars, hebben intern ingetekend op de code, die sinds 1 januari 2007 officieel in werking is getreden. Het NPP opent binnenkort een officieel openbaar register voor de gehele branche.

Naleving
Cruciaal de komende tijd wordt de naleving van de code; niet alleen door verzekeraars, maar ook door letselschadeadvocaten en overige belangenbehartigers die voor slachtoffers opkomen. Dat wordt de taak van een nieuw op te zetten organisatie die wordt ondergebracht bij het NPP.

Tussen de oren
Minister Hirsch Ballin vindt het belangrijk dat de naleving van de gedragscode de komende jaren wordt bevorderd en gemaakte afspraken over de afwikkeling actueel worden gehouden. Daarom is hij bereid de komende periode bij te dragen in de kosten die het NPP maakt; na vijf jaar moet de gedragscode tussen de oren van alle partijen zitten en is volgens de minister geen specifieke aandacht vanuit één organisatie meer nodig.

Verzekerd!, april 2007