KNHS


Pikeur Trophy leeft op in nieuwe stijl
18 april 2007
Winnares Pikeur Trophy 2006: Thamar Zweistra

In juni gaat de Pikeur Trophy voor het vijfde jaar van start, maar in totaal hernieuwde vorm. De wedstrijdserie voor Nederlandse en Belgische Lichte Tour ruiters krijgt een knallende finale tijdens het Kerstconcours in Mechelen. Zes ruiters en amazones, drie uit elk land, komen daar aan de start in een kür op muziek op Intermediaire I niveau. Om zich hiervoor te kwalificeren, moet men zich plaatsen via twee selectiewedstrijden per land, die beide gereden moeten worden.

Vorig jaar werd de Pikeur Trophy geïnternationaliseerd door juryleden uit beide landen te laten jureren op zowel selectiewedstrijden als finales. De halve finale komt vanaf dit jaar te vervallen. Hiervoor in de plaats komt wel de mogelijkheid deel te nemen op een prestigieus concours als Mechelen waar een wereldbekerkwalificatie verreden wordt en topruiters aanwezig zijn.

De Pikeur Trophy, gesponsord door Brokx Sport BV, heeft als doel jonge ruiters voor te bereiden op de overstap van Lichte naar Zware Tour. Vanaf dit jaar bestaat de Pikeur Trophy weliswaar uit minder wedstrijden, vier kwalificaties in plaats van acht en geen halve finale meer, maar deelnemers kunnen nu wel op grote concoursen starten in de Pikeur Trophy waarbij aantrekkelijk prijzengeld en Pikeur vrijetijdskleding te verdienen is.

Academy Bartels draagt zorg voor het roadmanagement van de Pikeur Trophy. Joep Bartels: De Pikeur Trophy is een waardevol instrument voor de sport. Ruiters rijden graag op grote concoursen; dat is nu mogelijk via de Pikeur Trophy nieuwe stijl. De wedstrijdserie is zeer geliefd onder de ruiters en door deze vernieuwingen krijgen zij mooie startgelegenheden.

Gerelateerde artikelen
Pikeur Trophy 2007