Telematica Instituut


Weer spin-off Telematica Instituut

2007-04-18

De Lutte - Met de oprichting van Abel Adventures vanochtend is de derde spin-off van het Telematica Instituut in één jaar tijd een feit. In Hotel Bloemenbeek werd de BV opgericht waarin naast het Telematica Instituut het Hotel Overleg Twente, het Twents Bureau voor Toerisme, Hospitality Concepts en FTM Holding participeren. Het werd een vliegende start, want de digitale reisleider Abel wijst toeristen sinds een jaar met groeiend succes de weg.

Abel Adventures exploiteert Abel, een routenavigatiesysteem voor wandelaars en fietsers, dat door het Telematica Instituut is ontwikkeld. Abel Adventures verkoopt rondreizen door bijzondere streken waarbij het routenavigatiesysteem je over de leukste paadjes leidt naar de volgende overnachtingsplek. Je bagage wordt nagebracht en Abel houdt `en route' rekening met de persoonlijke wensen van de reiziger. Zo wordt de laatste aan de hand van zijn eigen interesses door het `culturele' landschap geleid. Daarnaast verkoopt Abel Adventures de licenties voor het gebruik van de Abel-software door hotels, campings, VVV's en andere toeristische bedrijven.

Het Telematica Instituut is een onafhankelijk Technologisch Top Instituut (TTI) dat onderzoek doet naar ICT-toepassingen in bedrijfsleven en maatschappij. Het is een uniek samenwerkingsverband van ondernemingen, kennis-instellingen en de overheid. Spin-offs zijn voor het instituut een belangrijke indicator van de maatschappelijke relevantie van het verrichte onderzoek.