Provincie Utrecht

Kromme Rijn

Toffe Peer voor Kromme Rijn

18-4-2007 -

De Romeinse wachttoren bij Fort Vechten, de fruitspelen of het laantje bij Wickenburg. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de ruim twintig projecten die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd in de Kromme Rijnstreek en Langbroekerwetering. Allemaal kleinschalige projecten die vanuit lokale ideeën en initiatieven en met hulp van het Europese subsidieprogramma Leader+ tot leven zijn gekomen. Op 26 april wordt het beste project bekroond met de Toffe Peer.

Leader+
Leader+ is een Europees subsidieprogramma waarmee diverse landelijke gebieden in Europa een economische impuls krijgen. Dit gebeurt door een financiële ondersteuning van lokale en regionale initiatieven. In de Kromme Rijnstreek en Langbroekerwetering zijn met behulp hiervan sinds 2001 ruim 20 bijzondere plattelandsprojecten opgezet. Dat zijn bijvoorbeeld projecten die de productie van streekproducten stimuleren, werkgelegenheid creëren en voorzieningen voor recreatie ontwikkelen. Kijk voor een overzicht van alle projecten op www.leaderpluskrommerijn.nl

Het huidige Leader+ programma rondt medio 2007 af. Maar de Plaatselijke Groep en de provincie Utrecht maken zich al op voor een nieuwe periode, want het loopt door als onderdeel van het Plattelands Ontwikkelingsprogramma (POP 2).

Toffe Peer
Op 26 april presenteren de verschillende Leaderprojecten zich tijdens de Kromme Rijn Contactdag. Het beste Leaderproject wordt bekroond met de Toffe Peer. Deze prijs wordt door Heleen van Rijnbach, voorzitter Plaatselijke Groep Leader+, uitgereikt aan dat project dat het meest bijdraagt aan een mooier en leefbaar platteland.

De Kromme Rijn Contactdag wordt georganiseerd door de Plaatselijke Groep Kromme Rijnstreek i.s.m. Nationaal Landschap Rivierengebied en de provincie Utrecht.

Meer informatie: Peter Leonhart, telefoon 030 258 3325