Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 18 april

BREDA, 18 april 2007

Man aangehouden voor diefstal uit auto

BREDA: Een 26-jarige man uit Rhoon had op vrijdag 15 december zijn auto geparkeerd aan de Nijverheidssingel. Toen de man terug kwam, zag hij dat de ruit van zijn auto vernield was. Hij zag een man staan met het navigatiesysteem van zijn auto in zijn handen. Tijdens een strubbeling die ontstond, liet de dief de apparatuur vallen. De 26-jarige man wilde de man stoppen, maar de onbekende ging er vandoor in een auto. Het slachtoffer had een deel van het kenteken onthouden en bovendien had die auto een zeer opvallende kleur. De politie kon de man op dinsdagochtend aanhouden en insluiten. Het gaat om een 36-jarige Bredanaar. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld; hij heeft de diefstal bekend.

Politie houdt man aan voor lokaalvredebreuk

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een 27-jarige man uit Breda aan voor lokaalvredebreuk. De man was ontevreden over de service van een bedrijf aan de Gasthuisvelden, omdat zij hem volgens zijn zeggen niet voldoende hadden geholpen. Een beveiligingsmedewerker verzocht de man meerdere keren het pand te verlaten, maar de verdachte weigerde dit. De politie werd gebeld en deze hielden de man aan. Van het bedrijf is aangifte opgenomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding voor verduistering

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een 35-jarige man uit Breda aan voor diefstal. De man had eind maart een bekende opgezocht in haar woning nabij het centrum van Breda. De man zou hierbij meerdere waardevolle bezittingen hebben weggenomen waaronder een dvd-speler. De 41-jarige gedupeerde deed aangifte van verduistering. De politie heeft de man verhoord en in verzekering gesteld.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Personeel van een supermarkt aan de Moerwijk hield op dinsdagmiddag een 51-jarige vrouw uit Breda aan voor winkeldiefstal. Personeel had gezien hoe de vrouw voor ruim 9,- aan winkelwaar uit de schappen nam, in haar tas stopte en de winkel wilde verlaten. Hier werd ze aangehouden. De politie nam de vrouw mee naar het politiebureau voor verhoor. Ze is na betaling van een bekeuring van 125,- in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor belediging en openbare schennis

BREDA: De politie hield op dinsdagavond een 33-jarige man uit Gilze aan voor openbare schennis. De man was het niet eens met de prijs van een treinkaartje en uitte hierna beledigingen richting de loketmedewerkster. Ook maakte hij schunnige bewegingen in haar richting. Hij is aangehouden voor belediging en openbare schennis. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Twee winkeldieven in de kraag gevat

BREDA: Medewerkers van een winkel aan het Kruisvoort betrapten op dinsdagavond twee vrouwen op stelen. De vrouwen maakte verpakkingen van apparatuur open en staken de inhoud in hun tas. Bij het verlaten van de winkel zijn ze aangehouden. De politie nam hen over. De winkel heeft hen een winkelverbod van een jaar uitgereikt. De politie verhoorde de 53-jarige vrouw uit Waalwijk en de 36-jarige vrouw uit Tilburg. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Passagier toont ongeldig vervoersbewijs

BREDA: Treinconducteurs hielden op dinsdagavond een 20-jarige man uit Nijmegen aan. De man toonde bij controle van vervoersbewijzen een vervoersbewijs. De conducteur zag dat de passagier en de man op de foto op het vervoersbewijs niet dezelfde persoon waren. Controle van het identiteitsbewijs bevestigde dit. Hij is aangehouden en overgenomen door de politie. Deze verhoorde de man en gaf hem een bekeuring voor het niet bezitten van een geldig vervoersbewijs.

Tweetal aangehouden voor diefstal, bedreiging en mishandeling

BREDA: De politie hield op woensdagochtend een man en een vrouw uit Breda aan in hun woning in de wijk Heuvel. Het stel wordt ervan verdacht op 7 november 2006 een medewerkster van een supermarkt aan de Ginnekenweg te hebben bedreigd en mishandeld. Daarnaast worden ze ook verdacht van diefstal. De gedupeerde verklaarde dat ze zag dat de vrouw winkelwaar in haar kleding stopte en vervolgens bij de kassa niet alles afrekende. Toen de medewerkster bij de deur van de winkel ging staan om de vrouw tegen te houden werd ze door de man bedreigd en geslagen. Daarna vertrokken ze in een auto.

De 37-jarige man en de 36-jarige vrouw zijn aangehouden, verhoord en ingesloten.

Auteur: Andre van den Hul