Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe en salesforce.com maken on-demand rijke internetapplicaties mogelijk

Bedrijven leveren Flex-toolkit voor salesforce.com's Apex-platform en AppExchange-directory

Amsterdam, 18 april 2007 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) en salesforce.com (NYSE:CRM) kondigen de directe beschikbaarheid aan van de Adobe® Flex Toolkit for Apex. Dit is een verzameling van programmeertools die de mogelijkheden van Flex(TM) en salesforce.com's Apex-platform combineren ten behoeve van een nieuwe generatie van aantrekkelijke zakelijke internetapplicaties. Met de nieuwe Flex toolkit for Apex zijn ontwikkelaars in staat om rijkere applicaties te creëren voor hun salesforce.com-toepassingen en andere Apex-applicaties. Ook kunnen ontwikkelaars hun op Flex-gebaseerde applicaties beschikbaar maken via AppExchange om ze vervolgens on-demand te laten draaien zonder dat daar extra software voor nodig is.

De toolkit maakt het voor applicaties mogelijk om toegang te krijgen tot Apex-webservices API's. Hierdoor kunnen ontwikkelaars snel rijke en innovatieve end-to-end webapplicaties creëren. De nieuwe Flex Toolkit for Apex is direct beschikbaar via http://developer.salesforce.com.

"De Flex Toolkit for Apex combineert de innovatie van het Apex-platform met de kracht van Adobe Flex. Zo kunnen ontwikkelaars nieuwe zakelijke on-demand applicaties maken die beter inzetbaar, eenvoudiger en aantrekkelijker zijn dan hun software-alternatieven", zegt Adam Gross, vice president, developer marketing bij salesforce.com. "Zo verheugd als de gebruikers zullen zijn met de applicaties die ze kunnen gaan gebruiken, zo blij zijn de ontwikkelaars met de snelheid en het gemak waarmee ze applicaties kunnen bouwen en delen."

Door de mogelijkheden voor het bouwen van mash-ups op het Apex-platform kunnen ontwikkelaars diensten en content van het web integreren met de native Salesforce gebruikersinterface. De Flex toolkit bouwt voort op deze mogelijkheid en laat innovatieve en rijke gebruikerservaringen - zoals 'drag and drop', rijke media en de look en feel van een desktop-toepassing - toe binnen Salesforce- en Apex-applicaties. Door de cross-platform eigenschappen van de Adobe Flash® Player wordt deze krachtige combinatie toegankelijk voor bijna alle gebruikers van Apex-applicaties.

Omdat de Flex-componenten van Apex-applicaties browser-gebaseerde technologieën zijn, is gebruik ervan mogelijk zonder aanvullende software of infrastructuur. Ze kunnen zelfs 'verpakt' en gedistribueerd worden via AppExchange. De Flex-componenten vergroten direct de kwaliteit, diversiteit en waarde van de gebouwde applicaties. Zo worden zakelijke on-demand applicaties aantrekkelijker dan ooit tevoren.

"Flex en Apex zijn een perfecte match", zegt Jeff Whatcott, vice president product marketing, Enterprise and Developer Business Unit bij Adobe. "De samenvoeging van het grootste RIA-framework met het grootste on-demand applicatieplatform zorgt voor betere toepassingen die eenvoudiger worden geleverd. We komen terecht in een tijdperk waarin ontwikkelaars echt rijke internetapplicaties on-demand, cross-platform kunnen aanleveren, zowel binnen de browser als direct op de desktop, door middel van de op handen zijnde Apollo runtime."

De Flex toolkit voegt zich bij het brede assortiment van salesforce.com. Dit assortiment helpt bedrijven van elke omvang bij het ontwikkelen, uitrollen en verkopen van on-demand applicaties voor iedere zakelijke aangelegenheid. Hierbij horen ook: de IdeaExchange waarop product- en functionaliteitsverzoeken worden besproken; het Apex Developer Network (ADN), salesforce.com's gemeenschap van meer dan 35.000 ontwikkelaars op http://developer.salesforce.com; het Apex-platform voor het creëren van applicaties en AppExchange en AppStore voor het ondersteunen van verkoopactiviteiten.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/apr2007/Flex_Toolkit_Ap.pdf

Over Salesforce.com
Salesforce.com is markt- en technologieleider in on-demand zakelijke diensten. Met de Salesforce-familie aan on-demand applicaties kunnen klanten al hun sales-, support-, marketing- en partnerinformatie beheren en delen. Met Apex, salesforce.com's on-demand platform, kunnen klanten, ontwikkelaars en partners krachtige nieuwe on-demand applicaties bouwen voorbij CRM-toepassingen. Zo worden de voordelen van multi-tenancy en The Business Web verspreid over de gehele onderneming. Alle Apex-componenten en applicaties zijn gemakkelijk te delen, aansluiten en installeren via salesforce.com's AppExchange-bestand op http://www.salesforce.com/appexchange. Klanten kunnen ook gebruik maken van Successforce, salesforce.com's aanbod aan training, ondersteuning, consulting en best-practices.

Vanaf 31 januari 2007 beheert salesforce.com de klantinformatie van circa 29.800 klanten en circa 646.000 betalende abonnees, waaronder klanten als Advanced Micro Devices (AMD), America Online (AOL), Avis Budget Group, Inc., Dow Jones, Polycom en SunTrust Banks. Alle nog niet aangekondigde diensten of features waar in dit of andere persberichten en openbare verklaringen aan wordt gerefereerd, zijn momenteel nog niet beschikbaar en hoeven niet op tijd of helemaal niet te worden geleverd. Klanten die onze diensten aanschaffen moeten de aankoopbeslissing maken gebaseerd op de features die momenteel aanwezig zijn. Het hoofdkantoor van salesforce.com is gevestigd in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange met het 'ticker' symbool 'CRM'. Bezoek voor meer informatie www.salesforce.com

Over Adobe Systems Incorporated

Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Flash and Flex are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Salesforce.com is a registered trademark of salesforce.com, and Apex, AppExchange, The Business Web and Successforce are trademarks of salesforce.com, Inc., San Francisco, California. Other names used may be trademarks of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com