Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (18/04/07)

BERGEN OP ZOOM, 18 april 2007

Uitslaande brand mogelijk veroorzaakt door hennepkwekerij

HOEVEN: Politiemensen verleenden woensdag 18 april aan het begin van de middag assistentie aan de brandweer bij een uitslaande brand in een garage van een woonhuis in de Heistraat.
Onder andere werd de kruising van de Bovenstraat, de Bovendonksestraat en de Heistraat afgesloten.

Brandweerlieden constateerden tijdens de bluswerkzaamheden dat er asbest in het grotendeels verbrande dak van de garage zat. In de omgeving van de garage waren stukjes asbest terecht gekomen. Medewerkers van de brandweer en de gemeente zorgen er gezamenlijk voor dat dit opgeruimd wordt.
De brandweerlieden troffen, nadat ze het sein brand meester hadden gegeven, in de garage de restanten van een hennepkwekerij aan. Daarop stelden politiemensen een nader onderzoek in, waarbij na toestemming van een officier van Justitie ook het woonhuis werd meegenomen. Op de eerste etage van de woning troffen de politiemensen een in werking zijnde hennepkwekerij aan (onbekend is nog om hoeveel planten het gaat red.)
De kwekerij is ontmanteld. De hennepplanten en alle groeibenodigdheden worden vernietigd. De politie stelt uiteraard een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij c.q de huurder van het pand. Ook neemt de politie een aangifte op van het energiebedrijf. Er bleek namelijk geknoeid te zijn met de elektriciteitsmeter en sprake te zijn van diefstal van stroom.

Tweetal aangehouden voor stelen kentekenplaten

OUD GASTEL: De politie hield op dinsdagmiddag een 18-jarige man uit Deurne aan in een woning in Zevenbergen. Hij wordt ervan verdacht de kentekenplaten van een auto te hebben gestolen. In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 april zijn aan de Steenweg onder andere de kentekenplaten van een auto gestolen. Op 5 april is al een 22-jarige man uit Stampersgat aangehouden voor de diefstal. Uit onderzoek kwam ook de 18-jarige als verdachte naar voren. De 22-jarige verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De 18-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor heling

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Roosendaal aan voor het ontvreemden van een graafmachine. De graafmachine was afgelopen weekend ontvreemd in Turnhout (België). Iemand had contact met de dealer gezocht over de graafmachine. Omdat de graafmachine uniek is, kwam men de machine op het spoor. De verdachte is aangehouden voor heling en verhoord.

Man aangehouden voor baldadigheid

ROOSENDAAL: Een 43-jarige man uit Roosendaal is dinsdagavond aangehouden op de Burgemeester Prinsensingel. De man gedroeg zich vervelend in een horecagelegenheid en is daarna verzocht het pand te verlaten. Buiten schopte hij een plantenbak omver. De man kreeg een bekeuring voor baldadigheid. Hij is na het afleggen van een verklaring en betaling van een openstaande boete van EUR 200,- in vrijheid gesteld.

Drie mannen aangehouden na vondst hennepkwekerij

ROOSENDAAL: De politie trof aan de hand van een anonieme melding op dinsdagmiddag een hennepkwekerij aan in een woning in de Voltastraat. In meerdere vertrekken van de woning zijn hennepplanten aangetroffen. Ook was er sprake van stroomdiefstal. Een 42-jarige man werd in het pand aangetroffen. De Roosendaler is verhoord en in verzekering gesteld. In de loop van de avond werd de verdachte in vrijheid gesteld. Een 43-jarige Roosendaler is aangehouden en in verzekering gesteld. Een andere 43-jarige man is gehoord als verdachte en hierna in vrijheid gesteld.
Tegen de drie zal proces-verbaal worden opgemaakt. Later zal van het energiebedrijf aangifte worden opgenomen terzake diefstal van stroom.

Vijf procent gecontroleerde bestuurders overschrijdt maximumsnelheid

BERGEN OP ZOOM: Dinsdag 17 april heeft de politie op de Laan van Reimerswaal een snelheidscontrole gehouden. De controle werd specifiek op deze plek gehouden omdat het er een oversteekplaats ligt, waarvan veel kinderen gebruik maken.
In totaal zijn 775 passanten gecontroleerd, van wier er 38 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

FIJNAART: Politiemensen zagen dinsdag 17 april een automobilist met hoge snelheid over de Rijperseweg rijden. Ze konden op de Appelaarsedijk zijn snelheid meten, waaruit bleek dat hij met een snelheid van ongeveer 120 km/uur reed. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km/uur. De verdachte, een 41-jarige inwoner van Fijnaart, werd staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bedrijfsinbraak

HEIJNINGEN: Tussen dinsdag 17 april 16.30 uur en woensdag 18 april 06.30 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Arbeidsweg. Er bleken zowel een buitendeur als een binnendeur van een loods verbroken te zijn om binnen te kunnen komen. Uit de loods werd een aantal kratten met daarin koperen koppelstukken weggenomen. De politie heeft een aangifte opgenomen en verricht onder andere een sporenonderzoek.

Man gewond na aanrijding

ROOSENDAAL: Op de Hulsdonksestraat vond woensdag 18 april rond 09.00 uur een aanrijding plaats, waarbij een 54-jarige fietser uit Standdaarbuiten gewond raakte. De man werd aangereden door een 35-jarige automobiliste uit Roosendaal. De vrouw verklaarde dat ze de fietser over het hoofd had gezien. De fietser raakte gewond aan zijn gezicht en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Auteur: Inge Rijgersberg en Leonie van Ooijen