WijDe Wereldmarkt 2007 duurzame uitdaging


UTRECHT, 20070412 -- Op woensdag 18 april 2007 organiseert het Landelijk Hogeschool en Universitair Milieu Platform de vijfde editie van de WijDe Wereldmarkt. Tijdens deze informatiemarkt, die van 11.00 tot 16.00 uur in zalencentrum Trianon te Utrecht plaats zal vinden, kunnen studenten uit het hele land zich oriënteren op stages, afstudeerprojecten, vrijwilligerswerk, uitwisselingen en vakanties in het buitenland. Het thema van de markt is `duurzame ontwikkeling'.

LHUMP en duurzame ontwikkeling
De WijDe Wereldmarkt wordt georganiseerd door het Landelijk Hogeschool en Universitair Milieu Platform (LHUMP), een studentenorganisatie die gericht is op de integratie van duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs. Veel studenten brengen een gedeelte van hun studie door in het buitenland. Om zo veel mogelijk studenten kennis te laten nemen van de zogenaamde `duurzame' mogelijkheden voor een verblijf in het buitenland, is de WijDe Wereldmarkt in het leven geroepen: een alternatieve bedrijvendag.

Vijfde editie
Dit jaar zullen 26 organisaties op het gebied van duurzame ontwikkeling en reizen, studieprojecten en vrijwilligerswerk zich presenteren. De markt is bedoeld voor iedere HBO of WO-student die op zoek is naar een interessante, milieuvriendelije, economische en sociaal verantwoorde manier om in het (buiten)land bezig te zijn. Naast de informatiemarkt met standjes zal er in een apart zaaltje een aantal presentaties gegeven worden.





Landelijk Hogeschool en Universitair Milieu Platform