MediaPlaza


Cybercrime and Phishing
Datum: woensdag 18 april 2007
Tijd: 9:30 - 17:00 uur
Plaats: Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht
Prijs: 399 Euro excl. BTW (t/m 23 februari 2007)

Cybercrime/ computerinbraak zorgt voor veel overlast bij organisaties. Het afgelopen jaar had zo'n vier van de tien organisaties last van cybercrime. De overlast van een computervirus en het aanbod van illegale diensten en producten via internet zijn de meest voorkomende vormen van cybercrime. Phishing waarmee via bijvoorbeeld een e-mail wordt getracht gevoelige informatie te achterhalen en digitale spionage via spyware staan op plek drie en vier in de 2006 Global Information Security Survey van Ernst & Young.

Phishing is het vissen naar vertrouwelijke informatie met behulp van internet of e-mail met als doel deze gegevens te misbruiken door bijvoorbeeld geld over te boeken of goederen aan te schaffen. Het is een digitale manier van iemand oplichten. Phishers doen zich meestal voor als een gerenommeerde organisatie, bijvoorbeeld een bank of online-winkels. Onder valse voorwendselen vragen ze vertrouwelijke informatie aan nietsvermoedende internetgebruikers, zoals creditcard nummers. Vaak worden hiervoor complete websites nagebouwd.

Bij veel ondernemingen is het beveiligingsbewustzijn van medewerkers nog ver onder de maat. Slechts een aantal organisaties onderneemt activiteiten op dit vlak. Deelnemers aan het seminar Cybercrime & Phishing 2007 op 18 april aanstaande krijgen de gelegenheid diverse tools en technieken te verkennen waarmee informatie in hun organisatie beveiligd kan worden. Klanten zijn zich tegenwoordig erg bewust van informatiebeveiliging. Organisaties zijn erg afhankelijk van informatiesystemen en kunnen zich het niet veroorloven dat financiële gegevens missen, klantgegevens kwijtraken en gevoelige informatie op straat komt te liggen.

Uit onderzoek van Ernst & Young (11e jaarlijkse EY Leadership onderzoek) blijkt dat 42% van de respondenten de afgelopen 12 maanden in 2006 last heeft gehad van verspreiding van een computervirus of
-worm. Op de tweede plaats staat het aanbod van illegale diensten en producten via internet, zoals internet casino's of medische preparaten. 15% Procent van de ondervraagde organisaties heeft in 2006 last gehad van Phishing. Opmerkelijk is het percentage van 14 procent van de bedrijven die zegt digitale spionage in hun organisatie te hebben ontdekt. Ten slotte heeft 8 procent van alle ondervraagde managers en IT-professionals last gehad van inbraak in computersystemen (hackers). In 2007 verwachten zij het meeste last te zullen ondervinden van computervirussen of -wormen en het aanbod van illegale diensten of producten.

Voor wie is dit seminar bedoeld?
Mensen werkzaam binnen het MKB, financiële dienstverlening, bankwezen, verzekeringsmaatschappijen, politie, gemeente en landelijke overheid in de volgende functies:
o Directie, bestuur en algemeen management.
o Security officers, managers en professionals. o ICT managers en professionals.
o Netwerk- en systeembeheerders.
o Hoofden A&O, IT en Beveiliging.

Vroegboekkorting!
Bespaar 100 Euro en meld u nu aan voor 24 februari 2007! U betaalt dus tijdelijk 399 Euro excl. BTW in plaats van 499 Euro excl. BTW!

Programma
Meer informatie over het programma volgt zo spoedig mogelijk.

Meer informatie?
Voor vragen kunt contact opnemen met Annette Beerepoot via tel. 030 291 4165 of e-mail annette.beerepoot@mediaplaza.nl.

CC - some rights reserved
Media Plaza, Jaarbeurs Hal 6, Croeselaan 6, 3521 CA Utrecht Tel: (030) 291 41 11 Fax: (030) 291 41 44