Heroverweging parkeerbeleid noodzakelijk

07.03.2007 / 14:52 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Expodia bv

Expodia bv

ParkeerVak 2007 in de Brabanthallen s-Hertogenbosch

Auto toename dwingt gemeenten tot heroverweging parkeerbeleid

s-Hertogenbosch, 7 maart 2007

De gemeentelijke overheden staan de komende jaren voor de uitdaging om met behoud van de leefbaarheid veel meer parkeermogelijkheden te scheppen. Het aantal autos in Nederland neemt zeer snel toe met 200 per dag. Experts verwachten dat het er over tien jaar 9.000.000 zullen zijn. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de mobiliteit, maar ook voor de bereikbaarheid van een gemeente, haar binnenstad en haar voorzieningen en voor uiteraard het parkeren. Zo zal het aantal parkeergarages naar verwachting de komende tien jaar verdubbelen. Er zullen vernieuwende oplossingen voor moeten komen, overigens niet alleen voor autos maar ook voor vrachtwagens en fietsen. Fietsers verlichten ook de druk op de parkeerplaatsen. Voor gemeenten geldt bovendien dat parkeren ook zowel een belasting- als marketinginstrument kan zijn. Parkeren is een veelzijdige opgave, is vakwerk, parkeerplaatsen zijn een schaars goed.

Libéma Exhibitions organiseert in samenwerking met de vereniging Vexpan, Platform voor Parkeren in Nederland de tweede editie van de tweejaarlijkse beurs ParkeerVak, een specifiek op Nederland toegesneden parkeerbeurs. ParkeerVak 2007 vindt plaats van 18 t/m 20 april 2007 in de Brabanthallen s-Hertogenbosch.Tijdens de beurs zijn er drie themadagen met een toegespitst congres. De 18e april staat in het teken van facilitymanagement, de tweede dag komen onderwerpen voor gemeenten nadrukkelijk aan bod en het daarbij behorende congres wordt georganiseerd in samenwerking met SGBO en VNG. Op 20 april is het thema Bouw en ontwikkeling. Verder zijn er tal van vrij toegankelijke voordrachten te bezoeken met themas als aanbesteding, intensief grondgebruik, fiscaal goed of fout geparkeerd, exploitatie, bepaling tarief, gemeentelijke normen en de nieuwe Proceswijzer.

Prijzen
Tijdens de opening van de beurs zal de uitreiking plaatsvinden van twee prijzen,de Vexpan PPP-Award, de Parkeergarage Project Prijs is de bekroning van de best geoutilleerde, meest efficiënte en service gerichte, maar ook architectonisch mooiste of best geïntegreerde parkeergarage van Nederland, en de ParkeerVak Innovatieprijs. Inzendingen voor deze prijzen kunnen vóór 1 april gestuurd woorden naar Libéma Exhibitions, t.a.v. Madelon Barten, Postbus 403, 5222 AK s-Hertogenbosch. Tel. 073-6293939 of per mail naar info@parkeervak.nl.

Inzicht
Ruim 150 specialisten tonen hun nieuwste parkeeroplossingen, onder meer op het gebied van mechanische parkeersystemen, straatparkeren, parkeerpreventie, innovatieve betalingsmethoden, beveiliging, handhaving, bewegwijzering, signaleringssystemen, parkeerinfosystemen, parkeermanagement, parkeerkwaliteit, bouw en renovatie parkeergarages, exploitatie en parkeerdiensten.
ParkeerVak 2007 verschaft inzicht in toekomstige ontwikkelingen en geeft oplossingen die ook nu al te realiseren zijn. Naast de individuele presentaties zijn er exposities ingericht over vernieuwende ontwerpen en inrichtingen van parkeergarages en de top 10 productinnovaties. Gemeentelijke beleidsambtenaren, exploitanten, aannemers, vastgoedontwikkelaars, architecten en ondernemers voor wie een goede parkeervoorziening van doorslaggevend economisch belang is, kunnen hun kennis over parkeren up-to-date maken.