Gemeente Utrecht

Persbericht

6 april 2007

De gemeenteraad bezoekt West

Op woensdagavond 18 april brengt de gemeenteraad een bezoek aan de wijk West. De gemeenteraad zal zich fietsend door de wijk door verschillende betrokkenen op de hoogte laten brengen over het onderhoud van huurwoningen in Halve Maan Noord en over de sociale, culturele- en sportvoorzieningen voor bewoners van Halve Maan en Oog in Al. Het bezoek start om 20.00 uur bij 't Pandje aan het Herderplein 21.

Het eerste deel van het programma gaat over het onderhoud van de huurwoningen van woningcorporatie Mitros in Halve Maan Noord. Mitros geeft daar een korte toelichting op haar werkzaamheden aan de woningen en de raadsleden bezoeken enkele woningen.

Om 21.00 uur gaat de raad per fiets naar het Cereol-terrein voor het tweede deel van het programma. Dit gaat over de sociale, culturele en sport voorzieningen voor de bewoners van Halve Maan en Oog in Al. De raadsleden krijgen eerst informatie over het Sportpark Marco van Basten. Dit sportpark biedt al veel activiteiten voor bewoners uit de wijk, zoals voetbal, frisbee, tennis, darts, korfbal en jeu des boules en er is een kinderdagopvang en naschoolse opvang. Daarna presenteren betrokkenen bij de nieuwbouwplannen op het Cereol-terrein hun ideeën over de daar geplande voorzieningen, zoals een bibliotheek, grand café, theaterzaal, voorschool, peuterspeelzaal en een ontmoetings- en activiteitenruimte. Deze voorzieningen zijn ook voor de bewoners van Halve Maan.

Noot voor de media

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met wijkbureau West, tel. 030 - 286 00 00, e-mail: west@utrecht.nl en www.utrecht.nl/west, of bij de Griffie van de gemeenteraad, tel. 030 - 286 10 69 en griffie.gemeenteraad@utrecht.nl.

Met vriendelijke groet,

Erika Klap
secretaresse
Griffie Gemeenteraad
Stadhuis - kamer 1.07
tel: 030-2861069
fax: 030-2861518

email: Griffie.gemeenteraad@utrecht.nl