Gemeente Heerlen

Parkstad maakt het mogelijk!

PERSBERICHT

Heerlen, 17 april 2007

Nieuw akkoord om zorgaanbod in Parkstad te blijven waarborgen

Parkstad, zorgaanbieders en onderwijs geven nieuwe impulsen aan arbeidsmarkt zorgsector

Op woensdag 18 april wordt om 11:15 uur in de raadszaal van de gemeente Heerlen een strategische akkoord ondertekend tussen Parkstad Limburg, de zorgaanbieders uit de regio: Atrium MC, de Mondriaan Zorggroep, Sevagram Zorgcentra, Meander Zuid-Limburg, SRL, Koraalgroep/Op de Bies, Pepijn en Paulus, Stichting Radar en het onderwijs: Hogeschool Zuyd, ROC Arcus College, Onderwijsstichting Sint-Bernardinus en de Open Universiteit. Deze partijen verbinden zich om samen een gezonde ontwikkeling van de zorgsector in de regio Parkstad Limburg te garanderen. Dit betekent samen zorgen voor instroombanen, voldoende stage- en opleidingsplaatsen, het organiseren van begeleiding en het bieden van uitdagende carrièremogelijkheden.

Dit strategisch akkoord wordt gesloten om op een structurele basis de komende jaren samen afspraken te maken over de zorgarbeidsmarkt. Op dit moment werken ongeveer 13.000 mensen in de zorg in Parkstad. De vergrijzing en ontgroening van de regio betekent dat er kansen te over zijn op nieuwe banen voor de inwoners van Parkstad. Het gaat daarbij om ongeveer 1000 banen. Voorwaarde is wel dat zij goed worden opgeleid. Daarnaast moet ook de kwaliteit van de zorgverlening aan de burgers van Parkstad in de toekomst worden gegarandeerd. Alle betrokken partijen engageren zich om mensen en geld in te zetten om de voorsprong die Parkstad Limburg heeft op de rest van Nederland vast te houden.

Resultaatgericht

Het strategisch akkoord is vooral bijzonder omdat de deelnemende partijen er bewust voor kiezen om geen dikke boekwerken vol te schrijven over hun plannen maar alle energie te richten op de uitvoering. Op hoofdlijnen is afgesproken waaraan wordt gewerkt en hoe zal worden samengewerkt. Het doel is helder en de noodzaak van de plannen wordt door iedereen gezien. Door middel van concrete kleine projecten op de menselijke maat worden de plannen uitgevoerd. De resultaten zullen dus al dit jaar zichtbaar en merkbaar worden. Zo zullen meer VMBO-leerlingen de kans krijgen om een echte stage te lopen in de zorg. Herintreders, mannen en vrouwen, krijgen de mogelijkheid om aan de slag te gaan in de zorg in combinatie met een opleiding op maat. Op maat wil zeggen gericht op die dingen die geleerd moeten worden om de taken goed en veilig te kunnen uitvoeren. Mensen worden dus niet beoordeeld op hun diploma op datgene wat ze aan ervaring en vaardigheden te bieden hebben. Het aantal praktijkopleidingsplaatsen gaat de komende jaren groeien.

Toekomstgericht

Het strategisch akkoord is voor meerdere jaren gesloten, van 2007 tot 2010, met de duidelijke bedoeling om niet alleen iets te doen aan problemen die we vandaag al zien. Samen vooruit kijken en op tijd plannen maken om problemen te voorkomen. Zorgverlening en ook opleidingen in die sector zullen de komende jaren sterk veranderen. De wens om die vernieuwing tijdig op te pakken en samen de strategische voorsprong vast te houden is wat de partijen bindt en waarvoor dit strategisch akkoord de basis biedt.

Uitnodiging

U bent van harte uitgenodigd om de ondertekening van dit akkoord bij te wonen op woensdag 18 april as. om 11:15 uur in de raadszaal van de gemeente Heerlen. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige bestuurders.


--------------------------------------------------- einde persbericht ---------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

- Mevrouw Y. Bemelmans, Parkstad Limburg, tel. 045 - 570 01 48

De tekst van dit persbericht is integraal opgenomen op de website: www.parkstad-limburg.nl


---- --