GAIA


Persbericht © GAIA

17 april 2007

Wallonië krijgt eerste dierenpolitie ooit

De dierenrechtenorganisatie GAIA is erg verheugd met het nieuws dat Hoei een dierenpolitie krijgt. Daarmee is Hoei de eerste gemeente in Wallonië. Dat verdient dus feliciaties.

GAIA benadrukte in haar memorandum voor een diervriendelijke stad en gemeente het belang van een dierenpolitie. De `dierenflik' zou gespecialiseerd moeten zijn in dierenwelzijn en een aanspreekpunt moeten zijn voor de inwoners met klachten.

In Vlaanderen heeft het Limburgse Sint-Truiden in 2002 een voorbeeld gesteld met de oprichting van een dierenpolitie. Geen extra agenten maar enkele agenten die zich bijkomend specialiseren in dierenwelzijn. Dat inspireerde de burgemeester van Hoei Anne-Marie Lizin. GAIA steunt het initiatief ten volle. De dierenpolitie zal tegemoetkomen aan de noden van heel wat inwoners en zal ervoor zorgen dat klachten over dierenwelzijn makkelijker behandeld worden.

GAIA feliciteerde de burgemeester (bevoegd voor Dierenwelzijn) voor haar beslissing en inspecteur Caroline Dodémont - die de dierenpolitie zal coördineren - en bood haar hulp aan. De dierenrechtenorganisatie wenst de nieuwe politiecel van Hoei veel succes en spoort andere gemeentes en steden aan om mee op de kar te springen.