Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 23 april 2007. De vergadering begint om 19.00 uur in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken. Op de agenda staat:

Opiniërend:

* Uitblijven toegezegde notities (op verzoek van ChristenUnie)
* Evaluatie Masterplan Centrum Stadskanaal *

Besluitvormend met debat:

* Tussentijdse rapportage revitalisering bedrijventerreinen Vleddermond en Dideldom *

Besluitvorming zonder debat:

* Goedkeuring bestemmingsplan "Ceresdorp-Dideldom"
* Invulling vacature plaatsvervangend griffier
* Verordening cliënt- en burgerparticipatie
* Wet maatschappelijke ondersteuning

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis en u kunt deze bekijken en/of downloaden van de website van de gemeente. Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een *. U kunt dit melden bij de griffie tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Vergadering algemeen bestuur Muziekschool Zuid-Groningen

Het algemeen bestuur van de Muziekschool Zuid Groningen vergadert op donderdag 26 april 2007. De vergadering is in het gemeentehuis van Sellingen en begint om 19.00 uur.

Op de agenda staat:

* Bestuurlijke toekomst

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. Deze kunt u bekijken en/of downloaden vanaf de website van de gemeente.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken.

In de periode van 5 april tot en met 11 april 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Plantsoenstraat 4, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 5 april,

* Lichtboei 11, voor het bouwen van een woning met garage, d.d. 5 april,

* Geert Teisstraat 43, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 11 april,

* Biesboschlaan 54, voor het plaatsen van een carport, d.d. 10 april,

* Boerhaavestraat 1, voor het verwijderen van asbesthoudende materialen, d.d. 10 april,

* Vlaanderenlaan 5-7 en 9, voor het bouwen van een school en kinderdagcentrum, d.d. 5 april.

Mussel

* Musselweg 154, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning, d.d. 5 april,

* Lindenlaan 5, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 5 april,
* Mussel-A-kanaal WZ 2, voor het plaatsen van een berging met carport,d.d. 10 april.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

de openbare kennisgeving en beschikking inzake artikel 8.26 wet milieubeheer van:

* LENTIS, Postbus 128 in Zuidlaren. Het gaat om het intrekken van de vergunning voor het in gebruik hebben van een dagactiviteitencentrum voor verstandelijk gehandicapten aan de Vlaanderenlaan 7 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 31 mei 2007 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Mededelingen van het schuldhulpbureau

Wachtlijst

De wachtlijst van het schuldhulpbureau is weggewerkt. Aanvragen kunnen weer direct in behandeling worden genomen. Wilt u gebruik maken van de diensten van het schuldhulpbureau dan kunt u zich melden bij het Loket WWZ in de A22 aan de Azielaan 22 te Stadskanaal. Ook kunt u voor algemene informatie bellen met het Loket WWZ, T (0599) 631 535.

Telefonische bereikbaarheid

Vanaf 16 april 2007 is het schuldhulpbureau alle werkdagen weer telefonisch bereikbaar tijdens het telefonische spreekuur 's morgens tussen 9.00 en 10.00 uur. De medewerkers van het schuldhulpbureau werken uitsluitend op afspraak. U kunt een af-spraak maken tijden het telefonische spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur.

Gemeentelijke diensten gesloten op 30 april

Op Koninginnedag, maandag 30 april, zijn het gemeentehuis en het loket voor Wonen, Welzijn en Zorg in de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22, gesloten.

Muziekschool Zuid-Groningen

Uitvoering leerlingen algemene muzikale vorming (AMV)

Vrijdag 20 april is er een optreden door alle AMV-leerlingen van Muziekschool Zuid-Groningen. De leerlingen hebben de laatste weken druk geoefend om diverse muziekstukken voor het publiek te kunnen opvoeren. De uitvoering is in de Drouwenerhof, Drouwenerkade 15 in Stadskanaal. Aanvang 19.00 uur. Gratis toegang.

Een uurtje over Cornelis Dopper

Vrijdag 20 april is er in de muziekschool aan het Raadhuisplein in Stadskanaal een uurtje luisteren naar muziek. Marjolein van Kempen, docente piano, vertelt over het leven van de componist Cornelis Dopper die geboren is in Stadskanaal en waarnaar de muziekschool ver-noemd is. Ook laat ze een gedeelte van zijn werken horen. De avond is van 19.30 tot 20.30 uur. Deelname kost 5 euro, dit is inclusief lesmateriaal en koffie of thee. Opgave kan vooraf op T (0599) 631 700 of tijdens kantooruren bij de muziekschool aan het Raadhuisplein.

Zaterdag 21 april Open Bedrijvendag

Ontdek ondernemend Stadskanaal

Op zaterdag 21 april openen bedrijven op het bedrijvenpark Stadskanaal en Dideldom hun deuren. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen bezoekers kennismaken met de bedrijven. De deelnemers aan de Open Bedrijvendag zijn herkenbaar aan de posters en bannieren.

* 18 april 2007