ControlPay en CASS Information Systems, Inc. gaan ...........

18.04.2007 / 08:45 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Controlpay b.v.

Controlpay b.v.

ControlPay en CASS Information Systems, Inc. gaan wereldwijd vervoersfacturen controleren

BREDA, Nederland en ST.LOUIS, Missouri, April 17 /PRNewswire/ -- ControlPay b.v. en CASS Information Systems, Inc. (NASDAQ: CASS) hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een strategische samenwerking aangaan waardoor er voor het eerst een wereldwijde oplossing aangeboden kan worden voor de controle van vervoersfacturen.

Beide partijen zijn marktleider op dit gebied; Cass in de Verenige Staten en ControlPay in Europa. Samen controleren zij nu al meer dan 15 miljard Euro aan transportkosten, wat beide partijen verwachten snel uit te breiden.

Karel Kinds, CEO ControlPay, vertelt: "Deze samenwerking is een enorme stap voorwaarts binnen de Freight Audit en Payment branche. We kunnen onze gezamenlijke klanten nu een wereldwijde oplossing bieden ten aanzien van de controle en betaling van vervoersfacturen. Het partnerschap zal een meerwaarde vormen voor de diensten we beide aanbieden, aangezien we nu niet meer beperkt worden door regio's".

Freight Audit en Payment betekent dat de controle en betaling van vervoersfacturen wordt ge-outcoursed en bestaat in de VS vanwege overheidregulatie al jaren. In Europa is deze outsourcing echter relatief nieuw, maar is de vraag ernaar enorm groeiend. Wellicht door de complexiteit en schijnbare onoverzichtelijkheid van de materie is er binnen Europa echter nog maar één bedrijf dat zich volledig op dit vlak heeft gespecialiseerd.

De werkwijze zelf is echter niet moeilijk: er wordt simpelweg één tarievendatabase opgezet voor zowel de opdrachtgever als voor de vervoerder, welke via internet voor beide partijen toegankelijk is. Wijzigingen die de transportprijs beïnvloeden (zoals gewicht, tijden, afstanden etc.) kunnen direct verwerkt worden, waardoor er te allen tijde een correct eindbedrag ontstaat. De database wordt permanent geaudit door accountants zoals KPMG, waardoor geen van de betrokken partijen aan de uitkomst van de berekening hoeft te twijfelen.

Uiteindelijk profiteren zowel de vrachtaanbieder als de vervoerder van deze manier van aanpak. Er wordt geen tijd meer verloren aan intensieve factuurcontroles en het verzenden van credit- en debetnota's. De factuur wordt nu direct correct opgesteld, geaccordeerd en vervolgens betaald zonder onnodige vertragingen.

Recent onderzoek (AberdeenGroup) heeft uitgewezen dat binnen 2,5 jaar meer dan 89 van de multinationals van een dergelijke service gebruik zal maken, gezien de grote besparingen die ermee behaald kunnen worden welke kunnen oplopen tot 8 van de totale vrachtkostensom. Aangezien er binnen Europa jaarlijks voor 900 miljard Euro aan vrachtkosten wordt vervoerd, betekent dit een besparing van zo'n 70 miljard Euro!

ControlPay is de Europese organisatie die zich op de controle van vervoersfacturen richt. In 2002 is zij gestart met het ontwikkelen van de hiervoor benodigde software en heeft inmiddels een klantenkring opgebouwd waaronder Gillette, Bridgestone, Avery Dennison en Philips. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda en de Customer Service en IT afdeling zijn gelocaliseerd in Kiev, Ukraine.

CASS is sinds 1935 werkzaam in de controle en betaling van vrachtfacturen voor derden. Haar jarenlange ervaring én de ondersteuning van haar interne bank, CASS Commercial Bank opgericht in 1906, maakt de organisatie uniek binnen deze branche. Het hoofdkantoor van CASS is gevestigd in Saint Louis, USA.

Zie