Persberichten Rijn & Venen, 09.00 uur

Utrecht, 18-04-2007

Mini-bike, maxi-drank

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 april bleek een verkeersdeelnemer de termen mini en maxi te combineren.

Rond 02.40 uur zagen agenten een man met een mini-bike (zeer klein bromfietsje) over de Herenweg rijden. Omdat met deze voertuigjes niet over de openbare weg mag worden gereden, zetten de agenten de mini-biker aan de kant. Zij spraken de man aan en hij had kennelijk maxi-drank genuttigd: hij had bloeddoorlopen ogen, sprak met een dubbele tong en rook sterk naar alcohol.

Uit de blaastest bleek inderdaad dat hij te veel alcohol had genuttigd. De man, 23 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, werd aangehouden. Niet alleen hij, maar ook de mini-bike gingen mee naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de biker 585 ug/l. De Vinkevener bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn, maar de wettelijk limiet voor een beginnend bestuurder is 88 ug/l. Daar ging hij dus meer dan zes keer overheen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, hij kreeg een rijverbod van acht uur en deed vrijwillig afstand van zijn illegale vervoermiddel.

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft op dinsdagavond van 21.45 uur tot 22.30 uur een alcoholcontrole op de Wulverhorstbaan gehouden. Alle 82 gecontroleerde bestuurders bliezen een P (pass), wat betekent dat geen van hen (te veel) alcohol had gedronken. Eén automobilist werd bekeurd omdat het schoeisel van zijn auto niet meer van genoeg profiel was voorzien.

Inbraak

VINKEVEEN Nadat op dinsdagmiddag 17 april bij een inbraak het alarm was afgegaan, kon korte tijd later dankzij een getuige een verdachte worden aangehouden.

Rond 15.15 uur kreeg een 52-jarige Vinkeveense eigenaar van een horecagelegenheid op eiland 1 aan de Molenkade de melding dat het inbraakalarm van zijn zaak afging. De man bevond zich in Vinkeveen, sprong op de fiets en racete naar het eiland. Hij reed over het pad van de camping dat naar het eiland leidde en toen hij bijna bij het eiland was, kwam hij twee hardlopende mannen tegen, die kennelijk van het eiland kwamen. De Vinkevener reed door.

Op het eiland zag hij dat er in zijn pand was ingebroken, maar dat de verdachten kennelijk waren gevlucht toen het alarm afging. Zij hadden nog geen kans gezien iets te stelen.

Op de camping sprak de Vinkevener een getuige. Die verklaarde dezelfde verdachten op het pad te hebben zien lopen. Vervolgens ging de Vinkevener terug naar huis.

Korte tijd later werd hij door de getuige gebeld. Hij zag één van de verdachten, een 26-jarige Pool, op de Winkeldijk lopen. De 52-jarige man ging direct ter plaatse en samen met de getuige hielden zij de verdachte aan. Daarna belden zij de politie.

De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij bleek met een bestelbusje te zijn gekomen. De bestelbus werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij is daar ingesloten en in de loop van de avond in verzekering gesteld. Naar de aangehouden verdachte en zijn vermoedelijke compagnon wordt het onderzoek voortgezet.

Verkeerscontrole

ABCOUDE De politie heeft op dinsdagavond 17 april van 19.30 uur tot 21.00 uur een verkeerscontrole op de Burgemeester des Tombesweg gehouden.

Bij de controle werd gebruik gemaakt van een lasergun. Daarbij werd het verkeer komende uit de richting van de Rijksweg A2 gelaserd. Zeventien automobilisten werden bekeurd omdat zij te hard reden, de haastigste bestuurder reed 81 km/u. Ook werd één bekeuring uitgeschreven voor een verlopen apk en twee voor het niet handenvrij bellen.

Parkeren

BREUKELEN Bij een controle op het parkeergedrag werden op dinsdagmiddag 17 april tussen 13.40 uur en 14.45 uur zestien bekeuringen uitgeschreven. Er werd gecontroleerd op de aanwezigheid van parkeerkaartjes c.q. parkeerschijven. De controle vond plaats op de Scheendijk, Kerkbrink, Markt en Hazeslinger.