Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 17 april

* BEJAARDE DAME BEROOFD; POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN

ROTTERDAM-GROOT IJSSELMONDE- Politiemensen hielden maandag eind van de ochtend een 38-jarige Rotterdammer aan voor het beroven van een bejaarde dame. De vrouw, een 83-jarige Rotterdamse, was even daarvoor op de Grote Hagen beroofd van haar handtas. De dader was weggefietst in de richting van de Palmentuin. Politiemensen stelden direct een onderzoek in en troffen in de Taselaarstraat de Rotterdammer aan, die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij werd ingesloten.


* RIJBEWIJS KWIJT NA VEEL TE HARD RIJDEN
RIDDERKERK- Politiemensen namen maandagavond het rijbewijs in van een automobilist op de Rijksweg A16. Rond half tien zagen politiemensen een auto met hoge snelheid voorbij rijden. Zij zetten de achtervolging in, met een auto en een motor, de snelheid liep op tot ruim boven de 160 km/u. Bij de afrit Zwijndrecht kon de automobilist, een 22-jarige inwoner van Roosendaal, worden staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Uitgave maandag 16 april

* KINDEREN LAST VAN HITTE TIJDENS VEILIGHEIDSDAGEN

HEKELINGEN - Tijdens de eerste dag van de Veiligheidsdagen voor de jeugd op een terrein aan de Lede, werden 18 van de tussen 2000 en 2500 kinderen niet lekker door de warmte. Ze zijn ter plaatse door ambulancepersoneel en EHBO-medewerkers onderzocht en behandeld. Twee kinderen zijn ter controle naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis gebracht. Gezien de verwachte weersomstandigheden had de organisatie extra maatregelen genomen zoals meer water voor de kinderen. Omdat alle hulpverlenende diensten al aanwezig waren tijdens het evenement, kon er snel en adequaat worden gereageerd. De Veiligheidsdagen voor de jeugd voor jaarlijks georganiseerd door de Politie Rotterdam-Rijnmond, ondersteund door de hulpverlenende diensten en gemeenten uit Voorne-Putten en Goeree Overflakkee. De leerlingen die de Veiligheidsdagen bezoeken zijn leerlingen van groep 8 van de basisscholen van Voorne-Putten en Goeree Overflakkee. De Veiligheidsdagen worden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. In twee dagen tijd bezoeken in totaal een paar duizend kinderen het evenement. Gezien de weersverwachting van dinsdag ziet de organisatie geen reden om de tweede Veiligheidsdag voor de jeugd niet door te laten gaan.


* ROTTERDAMSE ZAAK IN OPSPORING VERZOCHT
ROTTERDAM-RIJNMOND - In het TV-programma Opsporing Verzocht van de AVRO op Nederland 1 wordt dinsdagavond 17 april van ongeveer 21.50 tot 22.30 uur ondermeer aandacht besteed aan een opsporingszaak die speelt in de regio Rotterdam-Rijnmond.
In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 maart wordt een 80-jarige vrouw in haar eigen huis in Spijkenisse meerdere keren verkracht en mishandeld. Het slachtoffer woont in een aanleunwoning op de begane grond op de Kromme Dreef in Spijkenisse. Dit is in de wijk de Akkers in het Sterrenkwartier. Van de dader ontbreekt ieder spoor, maar bestaat wel een goed gelijkende compositietekening. De vrouw doet 's nachts om ongeveer kwart over twaalf de deur open als er gebeld wordt. De vrouw denkt dat het een bekende is. Als de eenmaal man binnen is, wordt ze verkracht. Het wordt de vrouw allemaal teveel en ze raakt in een shock. Als ze weer bijkomt, is de man verdwenen. De dader blijkt ook geld te hebben meegenomen. De vrouw wordt in de loop van de ochtend in haar huis gevonden. Ze is intussen opgenomen in een verzorgingstehuis. Wie heeft in de vooravond van dinsdag 6 maart of in de nacht van 6 op 7 maart een persoon onder verdachte omstandigheden gezien in de omgeving van de Kromme Dreef te Spijkenisse? Wie is er mogelijk nog meer slachtoffer geweest van deze man in Spijkenisse of omgeving en heeft hier nog geen melding van gedaan? Heeft iemand deze man recent in Spijkenisse of omgeving gezien onder verdachte omstandigheden, we denken aan het gluren, opdringerig gedrag, verdacht ophouden en aanbellen bij woningen? Een algemeen advies voor mensen is: niet zomaar open doen en eerst kijken wie er voor de deur staat, bel bij twijfel direct de politie via 112.
U kunt ook kijken naar de herhaling van deze uitzending op woensdagmiddag 13.20 uur op Nederland 2. Het beeld van de verdachte is ook te zien op www.opsporingverzocht.nl De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins over informatie beschikken over deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met de politietiplijn via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via