Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerker (15) gewond na vechtpartij, verdachten opgepakt
Publicatiedatum: 18-4-2007 9:12:25

NIJKERK - Een vijftienjarige Nijkerker is dinsdagavond op het Plein in zijn woonplaats gewond geraakt bij een vechtpartij. Het slachtoffer had dusdanige verwonding opgelopen dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest. De politie heeft twee verdachten opgepakt.

Het slachtoffer meldde zich rond kwart over acht bij de politie nadat hij volgens zijn zeggen door een groep jongeren in elkaar was geslagen. Tijdens een gesprek met de agenten kreeg de jongen pijnklachten op de borst waarna een ambulance werd ontboden. Het ambulancepersoneel oordeelde dat onderzoek in het ziekenhuis nodig was en namen de jongen mee. Onder omstanders werden twee Nijkerkers van zestien en achttien jaar aangewezen die bij de vechtpartij zouden zijn betrokken. De twee verdachten zijn ingesloten. Wat de aanleiding van de vechtpartij was is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(07-060453)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Heelsumer aangehouden na mishandeling buschauffeur
Publicatiedatum: 18-4-2007 9:11:31

WAGENINGEN - De Wageningse politie heeft dinsdagavond op de Nijenoord Allee een 28-jarige man uit Heelsum aangehouden wegens mishandeling. De man zou een 33-jarige buschauffeur hebben geslagen na een conflict. De chauffeur riep daarop de hulp in van de politie omdat de man evenmin de bus wilde verlaten. Agenten hielden de Heelsumer even later in de bus aan. Aangezien de man zich tegen zijn aanhouding verzette ontstond er een schermutseling waarbij hij lichtgewond raakte. De Heelsumer verklaarde later dat hij boos was geworden omdat de buschauffeur niet beide voordeuren had willen openen terwijl hij met twee grote tassen naar binnen wilde. De man is na verhoor vrijgelaten. Door de buschauffeur, die bij het incident niet gewond was geraakt, werd aangifte gedaan. Justitie beslist wat er verder met de Heelsumer gebeurt.
(07-060428)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Renswoudenaar (16) aangehouden na aanrijding met politieauto
Publicatiedatum: 18-4-2007 9:10:05

BARNEVELD - Een zestienjarige bromfietser uit Renswoude is dinsdagochtend door de Barneveldse politie aangehouden nadat hij enkele keren tegen een politiewagen was gereden. Politieagenten hadden de Renswoudenaar kort daarvoor over de Van Hogendorplaan zien rijden zonder helm. Toen ze de jongen een stopteken gaven ging hij er vol gas vandoor. Daarop zetten de agenten de achtervolging in waarbij de Renswoudenaar enkele keren tegen de politiewagen botste. De politiewagen liep daarbij een lekke band op en moest de achtervolging staken. Inmiddels hadden de agenten de identiteit van de Renswoudenaar weten te achterhalen. De jongen werd later thuis aangehouden. Zijn bromfiets werd in beslag genomen. De Renswoudenaar is na verhoor weer vrijgelaten. Volgens zijn zeggen was hij niet gestopt om onder een bon uit te komen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-060123)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar opgepakt na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 18-4-2007 9:08:45

EDE - De Edese politie heeft dinsdagochtend in een woning in de uitvindersbuurt een 38-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld tegen een familielid. De vrouw, de schoonzus van de Edenaar, was nadat ze door hem zou zijn geslagen de woning uitgevlucht. Bij buurtbewoners had ze de politie gewaarschuwd. Op dat adres zou de Edenaar ook voor de deur staan met een mes. Agenten hielden de man in de buurt aan. De echtgenote van de Edenaar bleek enkele verwondingen te hebben opgelopen. De Edenaar is na verhoor weer vrijgelaten en had de mishandeling bekend. Volgens zijn verklaring had de vrouw dingen over zijn familie gezegd die hem niet zinden.
(07-060087)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw onder invloed aangehouden

Publicatiedatum: 18-4-2007 9:07:58

WOLFHEZE - In Wolfheze heeft de politie dinsdagochtend een 58-jarige vrouw uit Oosterbeek aangehouden wegens onder meer het rijden onder invloed. Een getuige had de Oosterbeekse kort daarvoor tussen Arnhem en Oosterbeek hevig slingerend zien rijden. De getuige waarschuwde de politie en bleef de vrouw volgen. De rit ging vervolgens via Oosterbeek richting Wolfheze. Toen de vrouw de getuige probeerde aan te rijden werd de achtervolging gestaakt. Agenten troffen de auto met de Oosterbeekse erin even later in Wolfheze aan. Bij het zien van de agenten wilde ze er weer vandoor gaan waarbij ze door een struikgewas reed en aan de overkant van de weg weer tot stilstand kwam. Toen lukte het de agenten de vrouw uit de auto te halen en aan te houden. De Oosterbeekse is ingesloten voor ander onderzoek. Van de vrouw is een bloedproef afgenomen.
(07-060067)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse vrouwen vast na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 18-4-2007 9:07:25

BARNEVELD - Twee Arnhemse vrouwen van 37 en 42 jaar zijn dinsdagmiddag in verzekering gesteld nadat ze in Barneveld waren aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Krommestraat betrapte het duo toen ze met een speciaal geprepareerde tas kleding ter waarde van ruim 140 euro zouden hebben gestolen. Een toezichthouder van de gemeente wist de twee in de kraag te vatten. Daarbij ontstond een schermutseling waarbij de 37-jarige had weten te ontkomen. De 42-jarige kon aan de politie worden overgedragen en is ingesloten. De 37-jarige vrouw werd woensdagochtend in haar woning in Arnhem aangehouden en is eveneens ingesloten. Het tweetal wordt ervan verdacht meerdere diefstallen op hun kerfstok te hebben. (07-060125)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053