Ingezonden persbericht


---PERSBERICHT---

Hilversum, 18 april 2007

100%NL GAAT TOCH JAN SMIT DRAAIEN

Het nieuwste nummer van Jan Smit, 'Op weg naar geluk', is per direct toegevoegd aan de playlist van 100%NL.

Bij 100%NL is de afgelopen week wat commotie ontstaan omtrent het draaien van Jan Smit op de zender. Tot dusver kwam muziek van de Volendamse zanger niet voor in de programmering van 100%NL. DJ Patricia van Liemt besloot eigenhandig om daar verandering in te brengen en draaide vorige week een aantal malen de nieuwste single van Jan Smit in haar ochtendprogramma.

Vrijdag besloot de directie van 100%NL om Patricia te schorsen. Gisterochtend was ze echter toch weer te horen. Haar collega ADHDave was het niet eens met de schorsing en haalde de DJ daarom terug achter de microfoon. Programmadirecteur Herbert Visser is, zodra hij Patricia's stem weer op de zender hoorde en haar Jan Smit hoorde draaien, naar de studio gegaan en nam het ochtendprogramma over.

Echter, meerdere DJ's schaarden zich daarop achter de actie van Patricia en draaiden de nieuwste single van Jan Smit op 100%NL. Het management van de landelijke FM-zender besloot daarop om de meest betrokken DJ's bijeen te roepen voor een spoedvergadering.

Tijdens het overleg, dat gisteravond plaatsvond in Hilversum, werd duidelijk dat het merendeel van de DJ's Jan Smit graag willen draaien . De reden om Jan Smit niet te draaien, namelijk omdat hij het levenslied zou vertolken, zou volgens de DJ achterhaald zijn. De DJ's hebben de directie hier gisteravond van kunnen overtuigen.

En wat de directie van 100%NL ook heeft overtuigd, zijn de enorme hoeveelheden SMS-jes en mailtjes die Patricia tijdens het overleg overhandigde. Vele luisteraars hebben de afgelopen dagen hun steun betuigd aan de (illegale) actie van Patricia om Jan Smit op 100%NL gedraaid te krijgen. En daarmee hebben de luisteraars overduidelijk laten weten dat ze 100%NL zonder Jan Smit niet compleet vinden. Een signaal dat wij als 100%NL management niet langer naast ons neer kunnen leggen.

De schorsing van Patricia van Liemt is derhalve onmiddellijk na de vergadering gisteravond opgeheven. En eveneens is per direct de nieuwste single van Jan Smit, 'Op weg naar geluk' toegevoegd aan de playlist van 100%NL.

De actie van Patricia heeft tevens navolging gekregen in het buitenland. Ook bij de Belgische publieke popzender Radio Donna protesteren DJ's tegen het beleid van de directie om Jan Smit niet te draaien.

ADHDave en Patricia van Liemt zijn van maandag tot en met vrijdag te horen van 6 tot 9 uur op 100%NL.

---