Ingezonden persbericht


Nu ook virtueel visitekaartje voor Noord-Hollandse vormgevers

Haarlem, 17 april 2007. - Professionele vormgevers uit de proviincie Noord-Holland krijgen vanaf vandaag een virtueel podium om hun werk te presenteren. Via een pagina op www.cbknh.nl kunnen vormgevers in contact komen met potentiële opdrachtgevers en een breed publiek. Door middel van het vormgeversbestand wil het CBK Noord-Holland van Kunst en Cultuur Noord-Holland zichtbaar maken wat er op het gebied van vormgeving in de provincie gebeurt. Sinds medio 2005 bestaat een vergelijkbaar bestand met 350 professionele Noord-Hollandse kunstenaars. Per dag bezoeken ruim 140 geïnteresseerden (38.000 in 2006, 50.000 verwacht in 2007) de website en het kunstenaarsbestand.

Een pagina in het online vormgeversbestand biedt ruimte voor een link naar een eigen website, een uitgebreide portfolio en afbeeldingen. én het beschikt over een eigen bezoekersteller. De gegevens zijn 24 uur per dag te actualiseren. Twee digitale presentaties zijn al te zien op de namen van de vormgevers Michael Kolf en Walter Jonker. Naast de persoonlijke pagina ontvangen vormgevers kosteloos de digitale nieuwsbrief en het kwartaal magazine K.I.P, kunst in de provincie. Het CBK Noord-Holland besteedt in deze publicaties en op de website regelmatig aandacht aan het kunstenaars- en vormgeversbestand. Ook zet zij het bestand in voor eigen projecten en adviestrajecten.

Grafisch en industrieel vormgevers, fotografen en modeontwerpers uit Noord-Holland (buiten Amsterdam) die de afgelopen vijf jaar beroepsmatig actief zijn geweest kunnen zich aanmelden voor opname in het bestand. Vormgevers die zijn aangesloten bij de BNO worden automatisch toegelaten. Een commissie beoordeelt de vormgevers die niet aan dit criterium voldoen op professionaliteit.

Het CBK Noord-Holland, onderdeel van Kunst en Cultuur Noord-Holland, is hét adviespunt voor vormgeving en beeldende kunst in Noord-Holland. Vormgevers kunnen zich aanmelden voor deelname aan het bestand bij yvonnekempe@kcnh.nl. Meer informatie over het vormgeversbestand en de beoordelingsprocedure is te vinden op www.cbknh.nl.

Voor meer informatie over het vormgeversbestand:
Kunst en Cultuur Noord-Holland, Mascha Dammers; maschadammers@kcnh.nl of (023) 531 91 39.