Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

80 vodka's en 30 champagnes
Restaurant The 5th: dineren tot diep in de nacht

Amsterdam, april 2007 - Het Amsterdamse uitgaansleven is sinds kort verrijkt met een uniek concept. In het hart van de hoofdstad biedt het vernieuwde The 5th aan de Reguliersdwarsstraat 41 een restaurant met excellent eten dat tot 2 uur 's nacht is geopend in combinatie met een sfeervolle vodkabar én een champagnebar. Dat betekent dus uitgebreid genieten op internationaal niveau voor wie van een late voorstelling komt of voor het uitgaan nog wil dineren. Want de bekende kreet 'de keuken is dicht' zul je in The 5th niet snel horen.

Keuken open tot 02.00 uur
De reacties van de gasten zijn dan ook zeer enthousiast: ,,Nieuw en hip! Leuke tent, gezellige mensen en goede sfeer. Heel relaxed is dat de keuken tot 02.00 uur 's nachts geopend is. Een aanrader, zeker voor mensen die van laat eten houden,'' aldus een commentaar op de restaurantgids IENS. Lang natafelen met vrienden of uitgebreid dineren met zakenrelaties is hier in The 5th dus een feest. De keuken, geopend vanaf 18.00 uur, is Frans/Internationaal georiënteerd en er wordt uitsluitend met verse seizoensgebonden producten gewerkt.

Uit liefde voor de vodka
De Vodkabar biedt 80 verschillende soorten aan. De vodka's zijn speciaal uitgezocht op hun eigen unieke smaak, karakter en leeftijd. En iedere week wordt er een speciale vodka uit de uitgebreide collectie in de spotlight gezet. Eigenlijk overbodig om te zeggen dat de gasten zo hun eigen vodkaproeverij kunnen samenstellen om de verschillen van de diverse dranken te onderzoeken.

30 champagnes
De sfeervolle Champagnebar op de eerste verdieping, ook wel 'De Gouden Bocht' genoemd, telt zo'n 30 champagnes die op precies de goede temperatuur klaar staan. Elke maand wordt er een ander champagnehuis gepresenteerd waarvan de bubbeldrank tegen een aantrekkelijke prijs kan worden genoten. Zie voor meer informatie www.the-5th.nl.

The 5th, in 2003 oorspronkelijk begonnen als Vodkabar, is inmiddels uitgegroeid tot een restaurant, champagnebar, vergaderruimte en private dining. De Frans Internationaal georiënteerde keuken is geopend tot 02.00 uur 's nachts. Uit liefde voor vodka biedt the 5th de keuze uit 80 verschillende soorten, die uit de gehele wereld speciaal zijn geselecteerd. Ook voert the 5th een eigen huismerk, namelijk Element vodka. Daarnaast heeft The 5th zo'n 30 soorten champagnes in huis en presenteren ze iedere maand een ander champagne huis. De luxe privé-ruimte is geschikt voor diverse doeleinden. Hier kan geheel besloten met familie, vrienden of zakenrelaties gedineerd worden of dienen als boardroom. The 5th is gevestigd in de Regulierdwarsstraat 41, midden in het centrum van Amsterdam. www.the-5th.nl.



Ingezonden persbericht