Gemeente Rotterdam

Nr. 67
18 april 2007

College installeert Klankbordgroep Ruimtelijke Kwaliteit

De Klankbordgroep Ruimtelijke Kwaliteit zal onder aanvoering van architect en urban planner Winy Maas het College van B&W adviseren in het kader van de Stadsvisie over gebiedsontwikkelingen, grote projecten en actuele bestuurlijke onderwerpen. Dit betreft bijvoorbeeld de ontwikkeling van Stadshavens, de Binnenstad en andere zogeheten VIP-gebieden. De Klankbordgroep doet dit gevraagd en ongevraagd voor een periode van 3 jaar.

De leden van de Klankbordgroep Ruimtelijke Kwaliteit zijn:

Winy Maas (voorzitter) MVRDV Architecten/docent TU Delft Ariaan Geuze West 8 landscape architects/Hoogleraar Landschapsarchitectuur Harvard University
Francine Houben Mecanoo Architecten B.V./Hoogleraar Architectonische Vormgeving, leerstoel mobiliteitsesthetiek TU Delft Frank van Oort Ruimtelijk Planbureau/Hoogleraar Stedelijke Economie en Ruimtelijke Planning Universiteit van Utrecht Arnold Reijndorp Reijndorp B.V. Stedelijk Onderzoek & Advies/Bijzonder hoogleraar sociaal-economische en ruimtelijke
ontwikkelingen van nieuwe stedelijke gebieden, Universiteit van Amsterdam
Wethouder Hamit Karakus College van B&W Rotterdam
Astrid Sanson gemeente Rotterdam, directeur stadsontwikkeling dS+V Adriaan Visser gemeente Rotterdam, directeur OntwikkelingsBedrijf.

Zij adviseren zowel bestuur als ambtelijke top over ruimtelijke vraagstukken in de stad. Rotterdam staat de komende jaren voor een grote opgave. Met het opstellen van de Stadsvisie heeft het bestuur aangegeven dat Rotterdam moet investeren in een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad. Dit gebeurt onder anderen door extra aandacht voor de 13 VIP-gebieden. De advisering van de klankbordgroep richt zich op vragen als: hoe zorgen we dat de gebiedsontwikkeling die wij voorstaan gezamenlijk opgepakt wordt door markt en overheid, hoe schept een gemeentelijke overheid goede randvoorwaarden en hoe kunnen we op een inspirerende wijze regie voeren over de processen.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam