Port of Rotterdam

DeltaPORT Donatiefonds opgericht

18-04-2007

Havenbedrijf Rotterdam en (haven) werkgeversorganisatie Deltalinqs hebben samen de stichting DeltaPORT Donatiefonds opgericht.

Met het DeltaPORT Donatiefonds onderstrepen de twee instanties en het havenbedrijfsleven hun maatschappelijke betrokkenheid door het ondersteunen van culturele, sportieve, sociaal-maatschappelijke en recreatieve projecten in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. Het fonds vervangt het EBB (Europoort Botlek Belangen)-donatiefonds en heeft een bredere doelgroep en werkgebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds beheert een pot van jaarlijks ¤ 325.000,-. Daarvan draagt het bedrijfsleven circa ¤ 200.000,- bij. De donaties worden in kleine bedragen over de gehele regio verdeeld. In aanmerking voor ondersteuning komen instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur en sport in de regio. Per (deel)gemeente komt een bepaald bedrag ter beschikking, gebaseerd op o.a. de mate van hinder en het aantal inwoners. Het gaat om activiteiten in de (deel)gemeenten: Maassluis, Vlaardingen, Westvoorne, Hellevoetsluis, Rozenburg, Brielle, Bernisse, Spijkenisse, Hoogvliet, Hoek van Holland, Delfshaven, Pernis, Charlois en Feijenoord, Schiedam, Albrandswaard en Barendrecht.

De stichting staat onder leiding van de onafhankelijke voorzitter Cees Doorakkers. De overige bestuursleden zijn afkomstig uit het havenbedrijfsleven, regionala media en (deel)gemeenten. Ze staan onder toezicht van een Raad van Advies van Wim van Sluis (voorzitter Deltalinqs) en Pieter Struijs (directeur Havenbedrijf Rotterdam). Lokale adviescommissies ontvangen en beoordelen aanvragen. Ze dragen het besluit ter fiattering voor aan het Stichtingsbestuur en handelen de aanvragen af. Het Stichtingsbestuur beoordeelt aanvragen voor regionale projecten.

Stichtingen en verenigingen die in aanmerking willen komen voor een donatie kunnen voorlopig hun schriftelijke aanvraag met onderbouwing indienen bij het secretariaat van het DeltaPORT Donatiefonds, mevrouw Tineke de Graaf (degraaf@deltalinqs.nl)

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.