Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 18 april 2007

Persbericht

BOS Impuls sportprojecten gestart op basisscholen in de gemeente De Wolden.

In het kader van de uitvoering van de BOS Impuls worden door SportDrenthe en Stichting Welzijn De Wolden in opdracht van de gemeente De Wolden de komende schooljaren diverse sportprojecten op basisscholen uitgevoerd. In dit schooljaar wordt gestart met het project Sportiviteit & Respect. Na de zomervakantie gaan de projecten Kies voor Hart en Sport en Vet Cool Gezond van start.

Obs de Zwemkorf en obs de Hoeksteen bijten de spits af Op de basisscholen obs de Zwemkorf en cbs de Hoeksteen in Zuidwolde is deze week het project Sportiviteit & Respect gestart. Gastdocent, marathonschaatser Jolanda Langeland uit het Groningse Bedum, gaat met de beschikbare lespakketten van Sportiviteit & Respect op de basisscholen aan de slag.

Project Sportiviteit & Respect
Het doel van het project Sportiviteit & Respect is leerlingen van groep 7 en 8 duidelijk maken dat er bepaalde regels zijn bij het sporten. Deze spelregels zijn nodig om ervoor te zorgen dat het spel of de wedstrijd goed verloopt. Daarnaast zorgen regels ervoor dat het sporten leuk blijft. Je houden aan bepaalde regels hoort bij sportiviteit, maar daarnaast bestaan er ook de zogenaamde ongeschreven regels. Respect hebben voor elkaar is zo'n ongeschreven regel. Het heeft alles te maken met de manier waarop je met elkaar omgaat. Thuis met je familie, op school en op straat met je vrienden, maar óók en vooral in de sport!

Prijsvraag

Een onderdeel van de gastlessen is de opdracht aan de leerlingen om een spandoek te maken waarin het begrip Sportiviteit & Respect duidelijk naar voren komt. De prijs voor het mooiste spandoek is een sportieve workshop voor de prijswinnende school.

///////////////////////////////




Gemeente De Wolden