Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Woensdag 18-04-2007

DIRK DE WIT NIEUWE DIRECTEUR IBK-IAK

Dirk De Wit is de nieuwe coördinator van het Initiatief Beeldende Kunsten en directeur van het toekomstige gezamenlijke steunpunt beeldkunsten (IBK + IAK). Hij treedt onmiddellijk in dienst in zijn nieuwe functie.

Dirk De Wit (°1960) was vanaf 1989 verantwoordelijk voor de programmatie en productie van film en video in kunstencentrum STUK te Leuven, en was er samen met Mark Deputter artistiek directeur vanaf 1992. In 1997 richtte hij een nieuwe vereniging op voor kunst en nieuwe media in Brussel, Constant vzw, en organiseerde de twee eerste edities van het festival van deze vereniging, Verbindingen/Jonctions. Hij was lid van het artistieke team van Bruxelles/Brussel 2000 (cultuurstad van Europa in het jaar 2000) en verantwoordelijk voor de film-, video- en nieuwe mediaprojecten. Sinds 2001 is hij als lesgever verbonden aan het internationaal postgraduaat Transmedia van de Sint-Lukas Hogeschool Brussel. Sinds 2002 is hij coördinator van het Digitaal Platform van de steunpunten voor audiovisuele kunsten (IAK) en beeldende kunsten (IBK), en documenteert en ondersteunt hij kunstenaars en organisaties die gebruikmaken van nieuwe media en technologie. In dit kader heeft hij zich ook ingezet voor het sensibiliseren en ondersteunen van veranderende vormen van creatie, distributie en participatie in het kader van de kennis- en informatiemaatschappij (ook wel 'e-cultuur' genoemd), en nam hij in 2006, samen met Debbie Esmans, de redactie waar van de publicatie 'E-cultuur. Bouwstenen voor praktijk'.

Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel Bert Anciaux nam onlangs de beslissing om de twee steunpunten Initiatief Beeldende Kunsten en Initiatief Audiovisuele Kunsten samen te voegen. Een van de uitdagingen waar de nieuwe directeur dan ook voor staat is de concrete uitwerking van de fusie van de twee steunpunten IBK en IAK.

Info:
Dirk De Wit
E-mail: dirk@ibknet.be
Tel: 09/267.90.40
www.ibknet.be


---- --