Ingezonden persbericht



---

PERSBERICHT
april 2007

---

Jongeren fotograferen hun stad van de toekomst

Spacesoup en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam dagen jongeren uit hun toekomstbeeld van de stad te laten zien

Jongeren zijn de bewoners van de stad van morgen. Het thema van de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) is de toekomst van onze steden. Daarom dagen Spacesoup en de IABR de jongeren uit hun beeld van de stad van de toekomst te laten zien. Dit doen ze door middel van een foto- en ontwerpwedstrijd. De beste inzendingen worden tentoongesteld op Spacesoup.nl en de maker van het mooiste ontwerp wint een fotoprinter. Inzenden kan tot 30 juni 2007.

Wedstrijd

Leerlingen gaan op pad met een digitale camera en fotograferen plekken in hun eigen stad die zij vinden aansluiten bij de vijf soorten steden die centraal staan in de biënnale. Deze steden zijn: de informele stad, de spektakelstad, de zakelijke stad, de ambitieuze stad en de verborgen stad. Elke leerling kiest één thema en bewerkt zijn of haar beste foto tot een afbeelding van de toekomst. Hoe moet deze plek er over een paar jaar uitzien? Hierbij mag geknipt en geplakt worden uit ander materiaal, maar er mag ook zelf ontworpen worden. Eindresultaat is een beeld van een bestaande locatie, maar dan over een aantal jaar en door de ogen van een jongere. Insturen kan tot 30 juni naar info@spacesoup.nl o.v.v. fotowedstrijd. Uit alle inzendingen wordt een winnaar gekozen en deze ontvangt een fotoprinter. Hiermee kan hij of zij in de toekomst de eigen foto's in een mooie kwaliteit afdrukken.

Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

De Biënnale brengt elke twee jaar architecten en stedenbouwkundigen van over de hele wereld samen in Rotterdam om na te denken over een actueel thema. Dit jaar is het de toekomst van de stad. In 2007 woont voor het eerst meer dan de helft van de wereldbevolking in de stad. Naar verwachting is dat in 2050 zelfs tweederde. In het tijdperk van globalisering exploderen deze steden. Deze razendsnelle groei wordt veroorzaakt door allerlei ontwikkelingen, krachten internationaal kapitaal, politiek, migratiestromen, maar ook toerisme. De biënnale gaat op 24 mei van start in de Kunsthal Rotterdam en het Nederlandse Architectuurinstituut en biedt tentoonstellingen, debatten en ontmoetingen, publicaties en een internationale masterclass.

Spacesoup

Spacesoup is een online lesprogramma over architectuur en design. Dit lesprogramma is een product van het Nederlands Architectuurinstituut en Premsela en is mede ontwikkeld door het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Spacesoup is bedoeld voor de vakken CKV en Beeldende Vorming en richt zich op de middelbare scholier. Het programma is gratis te gebruiken.

Achtergrondinformatie over deze fotowedstrijd, met informatie voor docenten én jongeren is te vinden op de site van Spacesoup: www.spacesoup.nl Voor meer informatie over de biënnale: www.biennalerotterdam.nl


---



Ingezonden persbericht