Socialistische Partij

Kamerleden SP vragen 'demonstratief' eindelijk antwoord op hun vragen

18-04-2007 * De Tweede-Kamerfractie van de SP heeft gisteren op ludieke wijze duidelijk gemaakt dat het kabinet te lang treuzelt met het beantwoorden van Kamervragen. Tijdens de regeling van werkzaamheden, een korte vergadering waarin de Kamer haar agenda bepaalt, vroegen zeven Kamerleden van de SP demonstratief achter elkaar het woord om het kabinet te herinneren aan tien onbeantwoorde series vragen.

Volgens de regels van de Kamer moet het kabinet binnen drie weken antwoorden. Als dat niet lukt, kunnen de ministers in een brief om uitstel vragen. Omdat het kabinet ook dit nogal eens nalaat, besloot de SP hier aandacht voor te vragen. Vice-fractievoorzitter Agnes Kant sloot de rij met de opmerking dat de SP de Kamervragen die zij stelt echt belangrijk vindt, en dus ook echt en tijdig antwoord verwacht.

Volgens de website van de Tweede Kamer duurt het gemiddeld drie tot zes weken voor het kabinet een vraag beantwoordt. Inmiddels is gebleken dat er in totaal 44 series vragen zijn die na zes weken nog niet zijn beantwoord. De SP wil dat het kabinet de achterstand wegwerkt en zich voortaan houdt aan de afgesproken termijnen.