Ingezonden persbericht


Terberg Leasing ontvangt Innovatieprijs van Minister Van der Hoeven

Utrecht, 18 april 2007 - Terberg Leasing ontvangt vandaag de onderscheiding 'Innovatieve Teamspeler van het jaar' uit handen van Minister Van der Hoeven van Economische Zaken. Het bedrijf heeft deze onderscheiding gewonnen in de categorie duurzame mobiliteit met Greenlease, een CO2- en milieubewuste manier van zakelijk autoleasen. De prijs is een initiatief van de Task force EnergieTransitie, die in het leven werd geroepen door de regering om de kansen van duurzame energie te grijpen.

Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan organisaties die aantoonbaar, en in samenwerking met andere organisaties, een bijdrage leveren aan duurzame energie en energiebesparing zonder dat dit hun primaire taak is.

In twee jaar tijd rijden er al ruim 1.000 zakelijke auto's volgens het Greenlease concept op een wagenpark van 21.000 Terberg Leasing-voertuigen. Greenlease heeft drie uitgangspunten:


* Het gebruik van energiezuinige auto's - de auto's hebben een energielabel A, B, of Cen rijden tot 30 procent zuiniger dan gemiddeld;
* Focus op een zuinige en veilige rijstijl - iedere bestuurder krijgt een training in Het Nieuwe rijden, gericht op forse brandstofbesparing en veiligheid;
* Compensatie van CO2-uitstoot - de al aanzienlijk teruggebrachte CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met de aanplant en bescherming van bomen; de automobilist rijdt CO2-neutraal.

Jan van Delft, algemeen directeur van terberg Leasing: "De toekomst voor de samenleving ligt in duurzaamheid. Waneer de overheid en ondernemers niet op deze ontwikkeling inspelen, laten ze kansen liggen. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn."

In totaal zijn 35 organisaties voorgedragen voor de titel Innovatieve Teamspeler EnergieTransitie 2007. De jury bestond uit:


* R.M. Bergkamp, Secretaris Generaal ministerie van LNV (voorzitter);
* W.J. Emmen, voorzitter Koninklijke VNP;

* D.Ph. Smidt, directeur TNO Bouw en Ondergrond;
* P. Hamm, voorzitter platform Groene Grondstoffen;
* H. Dijkgraaf, oud president directeur Shell Nederland, oud voorzitter van de Raad van bestuur van Gasunie.

De jury heeft de voordrachten beoordeeld op basis van de volgende overwegingen: hardheid van het commitment, goede samenwerking met andere organisaties, innovatief, substantiële inbreng vanuit de organisatie en marktperspectief.

Andere winnaars van de prijs zijn ondermeer het Nuon Solar Team, de Gemeente Texel en de projectgroep Duurzame Energie Projectontwikkeling Woningbouw.

Over Terberg Leasing
Terberg Leasing is onderdeel van de Terberg Groep die haar oorsprong vindt in 1869 en al bijna 140 jaar het karakter van familiebedrijf heeft weten te behouden. Terberg Leasing is met circa 21.000 auto's en 145 medewerkers een van de top vijf spelers in de leasebranche. Zie ook http://www.terbergleasing.nl en http://www.greenlease.nl