Gemeente Bronckhorst
---

B en w Bronckhorst willen jongeren- en ouderensteunpunt bij sporthal De Kamp in Hengelo Gld. realiseren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst willen bij sporthal De Kamp aan de Sarinkkamp in Hengelo Gld. een multifunctionele ruimte realiseren die onderdak biedt aan een jongeren- en ouderensteunpunt (inclusief het geplande Wmo-steunpunt). Hier moeten kantoor- en spreekruimten komen van waaruit de jongerenopbouwwerker van de gemeente en de nieuwe Hengelose Stichting Welzijn Ouderen werken om jongeren en ouderen van informatie en advies te voorzien. In de toekomst kunnen andere functies hier ook een plek krijgen, bijvoorbeeld een vrijwilligerssteunpunt. Het gezamenlijk gebruiken van de ruimte kan goed omdat het geven van advies en informatie vergelijkbaar is ook al zijn de doelgroepen verschillend. B en w leggen het voorstel in mei aan de gemeenteraad voor.

Op dit moment wordt de ruimte al gebruikt door de jongerenopbouwwerker. De huidige inrichting past echter niet bij de werkwijze van het jongerenopbouwwerk dat jongeren(-organisaties) ondersteunt bij het organiseren van activiteiten. Ook voor het gebruik van de ruimte als Wmo- en ouderensteunpunt van de Stichting Welzijn Ouderen moet de inrichting aangepast worden. B en w willen in de ruimte een centrale ontvangstruimte, kantoorruimten en spreekkamers inrichten. Het ouderen- en jongerensteunpunt blijft in beheer van de gemeente. Over het gebruik van de ruimten maakt de gemeente duidelijke afspraken met de gebruikers.

De nieuwe steunpunten zijn onderdeel van het ouderen- en jongerenbeleid dat de gemeente vorig jaar vaststelde.

Hengelo Gld., 18 april 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --