Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 18 april 2007

Fugro neemt Improv in Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten over

Fugro heeft overeenstemming bereikt met Improv Ltd. (Aberdeen, Verenigd Koninkrijk) om de onderneming over te nemen, inclusief dochtermaatschappij Improv Inc., (Houston, Verenigde Staten) voor een totaalbedrag van circa EUR 8,6 miljoen (GBP 5,8 miljoen). De overname wordt met onmiddellijke ingang geëffectueerd en zal naar verwachting vanaf het tweede kwartaal 2007 gaan bijdragen aan de winst van Fugro. Improv heeft een jaaromzet van circa EUR 10 miljoen en de onderneming heeft dertig medewerkers.

Improv is een vooraanstaande, onafhankelijke leverancier van gespecialiseerde geïntegreerde onderwaterapparatuur en -diensten aan de offshore olie- en gasindustrie. De apparatuur wordt door middel van ROV's (Remotely Operated Vehicles, onbemande onderwatervoertuigen) gebruikt gedurende de gehele levenscyclus van olie- en gasvelden om zonder tussenkomst van duikers werkzaamheden te verrichten aan onderwaterinstallaties. Deze acquisitie biedt synergetische voordelen die Fugro's groeiende wereldwijde ROV-vloot van ruim honderd stuks versterken en zorgt ook voor extra offshore ontwerp- en fabricagecapaciteiten ter ondersteuning van de geotechnische activiteiten van de Groep.

Improv is hoofdzakelijk actief in de Noordzee, het Middellandse Zeegebied en West-Afrika, alsmede in de Golf van Mexico waar de activiteiten groeiende zijn. Fugro's wereldwijde netwerk van bedrijven zal worden gebruikt om de activiteiten van Improv uit te breiden naar andere belangrijke olie- en gasregio's.

Improv zal opereren onder de naam Fugro Improv Limited en zal deel gaan uitmaken van de Survey divisie van Fugro als een onafhankelijke werkmaatschappij onder het huidige management.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir. K.S. Wester, President-Directeur Telefoon 070 311 11 12

Fugro N.V.
Postbus 41 Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, 2260 AA het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie Leidschendam divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Tel: 070 3111422 Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft Fax: 070 3202703 circa 275 kantoren en zo'n 10.000 medewerkers, die in meer dan 50 landen permanent aanwezig zijn. ir@fugro.com
www.fugro.com

1 van 1


---- --