Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland zoekt creatief talent voor nieuw ontwerp Nederlandse A1GP auto

Woensdag 18 april 2007

A1 Team Nederland organiseert een speciale ontwerpwedstrijd om de Nederlandse A1GP auto een nieuw uiterlijk te geven. Iedereen kan meedoen, de enige verplichting is het gebruik van de kleur oranje in het ontwerp.

Via de site www.A1teamned.com kan iedereen twee tekeningen (een zij- en bovenaanzicht) downloaden en direct aan de slag. De organisatie hoopt zo een creatief idee binnen te krijgen voor het kleurenschema van de auto's voor seizoen 2007/2008. "Als het winnende ontwerp van voldoende kwaliteit en in de praktijk goed toepasbaar is, zullen we de auto helemaal in deze kleuren spuiten en zal het ontwerp zo wereldwijd op de circuits en de 135 landen waar A1GP wordt uitgezonden te bewonderen zijn" aldus Robert Hoevers, General Manager van A1 Team Nederland.

De wagen is nu geheel in het oranje uitgevoerd. Een kleur die nou niet direct de makkelijkste is om een ontwerp mee uit te voeren, maar het is en blijft het Nederlandse team. Op de tekening kan iedereen zijn of haar impressie geven van een mogelijk nieuw uiterlijk. Naast oranje, kunnen natuurlijk ook rood-wit-blauw of eventuele andere kleuren gebruikt worden, als de auto maar een nationale uitstraling krijgt. Op dezelfde site kunnen racefans ook nog hun mening geven over de ingestuurde ontwerpen. Een officiële jury bestaande uit onder meer A1 Team Nederland Seatholder Jan Lammers, Coureur Jeroen Bleekemolen en General Manager Robert Hoevers zal de uiteindelijke keuze maken uit de verschillende inzendingen.

De winnaar van de ontwerpwedstrijd zal uitgenodigd worden om op het Circuit Park Zandvoort de openings race met het A1 team Nederland van zeer dichtbij mee te maken. Verder worden er geweldige prijzen uitgeloofd onder de beste inzendingen welke aangeboden worden door sponsors van A1GP en A1 Team Nederland. Remeha biedt een CV ketel aan in de winnende kleuren, State of Art biedt een waardebon aan ter waarde van 250 Euro, te besteden in een van de State of Art winkels, Scalextric biedt een aantal van haar complete A1GP racebanen en A1 Team Nederland race auto's aan, Playseats biedt een Playseat aan en GoFast biedt onder meer een 'jaar lang GoFast' een VIP pakket tijdens de X-Days 2007 en toegangskaarten voor dancefeesten aan.

Op 1 juli zal bekend worden gemaakt wie het winnende ontwerp heeft gemaakt en zal dat ontwerp op de site te bewonderen zijn. Wie weet racet Jeroen Bleekemolen vanaf 28 september in de nieuwe uitvoering van de A1GP auto...

Kijk voor meer details over de ontwerpwedstrijd van de A1GP op: www.A1teamned.com.

-Einde persbericht-