Provincie Flevoland



Verkeershinder NOP

De provincie Flevoland laat in de periode half mei tot aan de bouwvakantie (half juli) werkzaamheden uitvoeren aan de Hannie Schaftweg en de Staartweg bij Emmeloord en Urk. Gebruikers van deze wegen zullen hiervan de nodige hinder ondervinden. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren worden (delen van) deze wegen voor korte of langere tijd te worden afgesloten. Naast uitvoeringstechnische redenen (opbreken en uitharden/drogen van materialen) vinden de afsluitingen vooral plaats om de veiligheid van zowel de wegwerkers als de weggebruikers te kunnen waarborgen.

Hannie Schaftweg (N351/N717)

In de periode van half mei tot half juli worden werkzaamheden uitgevoerd aan de verhardingsconstructie van het gedeelte Hannie Schaftweg tussen de Espelerweg (N714) en de rotonde `Karel Doormanweg/Randweg'. De werkzaamheden omvatten in hoofdzaak het vervangen van oude gescheurde asfaltlagen door nieuwe asfaltlagen en het aanpassen van de huidige inrichting en vormgeving van het weggedeelte aan de laatste inzichten op het gebied van een (duurzaam) veilige weginrichting .

Dit houdt in ondermeer in, dat in het midden van de rijbaan twee onderbroken strepen aangebracht en dat de doorgetrokken kantstrepen worden vervangen door onderbroken strepen. Ook worden in beide kantstroken (strook tussen kantstreep en het einde van de asfaltverharding) zogeheten `schrikstroken' aangelegd. Weggebruikers worden bij het berijden van deze stroken geattendeerd op het feit dat zij het einde van de rijbaan naderen en in de berm dreigen te geraken. Tot slot worden in de beide kantstroken wegdekreflectoren aangebracht. Deze wegdekreflectoren komen in de plaats van de huidige bermplanken, omdat wegdekreflectoren zorgdragen voor een betere weggeleiding tijdens nachtelijke uren.

Naast bovengenoemde werkzaamheden aan de verhardingsconstructie worden tegelijkertijd ook herstel- en conserveringswerkzaamheden uitgevoerd aan de in dit weggedeelte aanwezige bruggen over de Espelervaart en de Urkerweg/Urkervaart.

Verkeersafwikkeling:

De werkzaamheden worden in een 3-tal fases uitgevoerd, te weten: gedeelte Espelerweg - rotonde `Pilotenweg' , gedeelte rotonde `Pilotenweg' - afslag naar Urkerweg en het gedeelte afslag naar Urkerweg - rotonde `Karel Doormanweg/Randweg'. In welke volgorde de genoemde fases worden uitgevoerd is nu nog niet bekend. Wel is zeker dat het gedeelte waarin wordt gewerkt geheel wordt afgesloten voor het (doorgaande) verkeer. Uiteraard worden voor het (doorgaande) verkeer omleidingsroutes ingesteld. Zo wordt verkeer uit de wijken ` Emmeloord West' en ` de Erven' , dat de Hannie Schaftweg gebruikt om rijksweg A6 te bereiken, dringend verzocht gedurende de uitvoering van de werkzaamheden via de Espelerweg (N351)/Muntweg (N351) naar rijksweg A6 te rijden. Het omgekeerde geldt ook: verkeer op rijksweg A6 komende uit de richting Lelystad en met bestemming de woonwijken Emmeloord West' en ` de Erven' wordt bij de afslag Hannie Schaftweg (nr. 14) geadviseerd gebruik te maken van de afslag Muntweg (nr. 15). De verwachting is dat de uitvoering van alle geplande werkzaamheden in totaal 8 à 9 weken in beslag zullen nemen.

Staartweg (N712):

In de periode half juni - half juli worden diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de verhardingsconstructie van het gedeelte van de Staartweg tussen de grens bebouwde kom Urk en de aansluiting op de Espelerringweg (N712)/Zuidwesterringweg (N713).

De werkzaamheden omvatten in hoofdzaak het verwijderen van oude gescheurde asfaltlagen, het graven van sleuven langs de beide zijden van de weg om de weg te kunnen verbreden, het aanbrengen van asfaltwapening om verzakking/afscheuring van de in het verleden en nu aan te brengen wegverbredingen zolang mogelijk te voorkomen, het aanbrengen van nieuwe asfaltlagen en het aanpassen van de vormgeving en uitvoering van de in-/uitritten.

Na het aanbrengen van de nieuwe asfaltlagen vindt ook hier de verdere inrichting en vormgeving van de weg plaats volgens de laatste inzichten op het gebied van een (duurzaam) veilige weginrichting . Ook hier worden in het midden van de rijbaan twee onderbroken strepen aangebracht en worden de kantstrepen onderbroken in plaats van doorgetrokken en uiteraard worden ook hier in de kantstroken een ` schrikstrook ' en glasbollen aangebracht.

Verkeersafwikkeling:

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, die zo'n 5 weken in beslag zullen nemen, wordt het weggedeelte in zijn geheel afgesloten. Het verkeer wordt tijdens deze afsluiting door middel van borden omgeleid via de Espelerringweg, Zuidwesterringweg (N713) en Urkerweg (N351).