Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 18 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 18-04-2007

Gevangen in draaideur

Zaandam, dinsdag 17 april 2007, 13:51 uur.

De politie heeft een 35-jarige Zaandammer aangehouden die door personeel van een bank aan de Gedempte Gracht was gevangen in een draaideur. De man had even tevoren hete koffie over een medewerkster gegooid en probeerde daarna weg te lopen. Collega's van de vrouw hielden de draaideur echter tegen waardoor de Zaandammer in de glazen kooi gevangen zat. De politie heeft de verdachte meegenomen en maakt proces-verbaal tegen hem op ter zake mishandeling.

Winkeldiefstal

Zaandam, dinsdag 17 april 2007, 14:13 uur.

De politie heeft een 16-jarig meisje uit Purmerend en een 18-jarige Zaandamse aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. Personeel van een schoenenwinkel op de Westzijde waarschuwde de politie dat de twee dames goederen hadden meegenomen zonder af te rekenen en wegliepen in de richting van het station. Agenten controleerden de tassen van de verdachten en troffen diverse goederen aan waaronder schoenen, slippers, wierook, drank en wenskaarten. De spullen waren afkomstig uit verschillende winkels op de Westzijde en er waren geen aankoopbewijzen aanwezig. In de verhoren werden de diefstallen toegegeven. Proces-verbaal tegen de verdachten wordt opgemaakt.

Beller met knuppel

Purmerend, dinsdag 17 april 2007, 16:04 uur.

De politie heeft diverse bekeuringen uitgeschreven voor een 30-jarige automobilist uit Ilpendam. De man was onder het autorijden op de Einsteinstraat aan het bellen. Hij had geen autopapieren bij zich en de APK van het voertuig was verlopen. Achter de stoel lag een honkbalknuppel 'ter verdediging'. Het wapen werd in beslag genomen en de bekeuringen door de Ilpendammer in ontvangst genomen.

Rijbewijs ingevorderd

Westzaan, dinsdag 17 april 2007, 19:52 uur.

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Haarlem. De man reed in een busje over de Provincialeweg terwijl hij drank op had. De ademanalyse aan het bureau wees uit dat de Haarlemmer bijna drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Omdat hij in februari ook al met bijna dezelfde hoeveelheid op was aangehouden werd het rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de man werd na verhoor in vrijheid gesteld.