Order van 79 miljoen US$ voor ZAP (OTC BB: ZAAP) ............

18.04.2007 / 20:46 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Zap

Zap

Order van 79 miljoen US$ voor ZAP (OTC BB: ZAAP) elektrische auto's

SANTA ROSA, Californië, April 18 /PRNewswire/ --


- ZAP is verheugd hun grootste order tot nu voor elektrische auto's te kunnen aankondigen

ZAP (OTC Bulletin Board: ZAAP), pionier op het gebied van elektrische auto's, heeft een order ter waarde van 79 miljoen US$ binnengekregen van The Electric Vehicle Company, een onlangs opgerichte onderneming, gevestigd in Chicago.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070130/SFTU060LOGO )

(Foto: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070418/AQW079 )

De Electric Vehicle Company (EVC) werd opgericht met als doel economisch, niet-vervuilend elektrisch transport te promoten. EVC wordt door twee hedge fondsen gefinancierd: Diversified Equity Funding, L.P. en Diversified Strategies Fund, LLC, die beiden een belang hebben in ZAP. EVC gaat zich richten op de verkoop van elektrische auto's aan gemeenten, distributeurs, universiteit campussen, auto dealers, ondernemingen op het gebied van recreatie, het buitenland en het leger. Daarnaast wil de onderneming zich richten op de ontwikkeling van een detailhandel keten om alle elektrische voertuigen te verkopen. De twee fondsen hebben de noodzakelijke financiering om een marketing organisatie op te zetten toegezegd. De hedge fondsen zorgen ook voor financiering voor de aankoop van ZAP voertuigen door vervoersbedrijven en gemeenten.

ZAP's CEO Steve Schneider zei dat het gaat om een order voor ZAP'S elektrische personenauto's, vrachtwagens en andere voertuigen. Schneider tekende tevens aan dat EVC 8 korting krijgt als de orders binnen 12 maanden worden geëffectueerd. De order is afhankelijk van de bedrijfresultaten van EVC en van bepaalde voorwaarden die ZAP stelt.

"Wij geloven dat deze order, die duizenden voertuigen omvat, de grootste order voor elektrische consumenten voertuigen in de geschiedenis is", aldus Steve Schneider, CEO van staatsinstelling ZAP. "Veel gemeenten hebben onlangs gepraat over het matigen de uitstoot van broeikasgassen en we zijn dankbaar dat we bij deze zware, historische inspanning betrokken zijn."

Schneider merkte op dat grote pensioen fondsen en ondernemingen het Congress in maart hebben verzocht limieten te stellen aan de uitstoot van koolstofdioxide en andere gassen die de opwarming van de aarde veroorzaken, met als laatste wapenfeit dat verscheidene business-georiënteerde groepen een nationale klimaat politiek eisen.

ZAP, de enige "full-line" onderneming van elektrische voertuigen in de VS, haalde onlangs het nieuws met de uitverkoop van zijn XEBRA elektrische auto's en vrachtwagens, die door een Chinese automobiel fabrikant voor de Noord-Amerikaanse markt zijn ontworpen. ZAP kondigde onlangs ook een vervoersbedrijfsplan aan om een nieuwe generatie elektrische voertuigen van hoge kwaliteit te initiëren, die door Lotus Engineering wordt ontworpen.

Over ZAP

Bekendmaking:

Larry Spatz van EVC is met ZAP overeengekomen dat hij als adviseur zal optreden en zijn zakenrelaties en expertise zal aanwenden om het bedrijf te helpen groeien.

ZAP is sinds 1994 de leider op het gebied van geavanceerde transport technologie, die aan consumenten in meer dan 75 landen meer dan 90.000 voertuigen heeft geleverd. Met nieuwe technologieën, zoals energie zuinige brandstofsystemen, waterstof, brandstofcel, ethanol, hybride en andere innovatieve krachtbronnen, bevindt ZAP zich in de voorste gelederen als het gaat om de ontwikkeling van economisch vervoer. Momenteel ontwikkelt ZAP samen met Lotus Engineering een kruising tussen een SUV en een elektrische auto, genaamd ZAP-X. Het bedrijf heeft onlangs nieuwe draagbare energie technologie gelanceerd dat stroom levert voor mobile elektronica, zoals draagbare telefoons en laptops. Voor meer productinformatie, dealers en investeringsmogelijkheden kunt u terecht op www.zapworld.com.

De op de toekomst gerichte verklaringen in dit persbericht vallen onder de "safe harbor" wetsbepaling zoals vastgelegd in de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Beleggers worden gewaarschuwd dat dergelijke op de toekomst gerichte verklaringen risico's en onzekerheden inhouden en zonder uitzondering afhankelijk zijn van de toekomstige vraag naar producten van het bedrijf, van nieuwe producten en technologische veranderingen, van de afhankelijkheid van het bedrijf van leveranciers van onderdelen, van intellectueel eigendomsrecht en andere risico's die van tijd tot tijd in periodieke rapporten van het bedrijf nauwkeurig worden omschreven en bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd.

ZAP
Media
Alex Campbell

+1-707-525-8658 ext. 241
acampbell@zapworld.com
of
Belegger
Sherri Haskell

+1-707-525-8658 ext. 232
shaskell@zapworld.com

Sonya Stay
The Electric Vehicle Co.

+1-847-656-8100

Website: www.zapworld.com

Contact:

Media, Alex Campbell, +1-707-525-8658, ext. 241, acampbell@zapworld.com, of Beleggers, Sherri Haskell, +1-707-525-8658, ext. 232, shaskell@zapworld.com, beiden van ZAP; of Sonya Stay van The Electric Vehicle Co., +1-847-656-8100 ; Foto: NewsCom: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070130/SFTU060LOGO ,
www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070418/AQW079 , AP archief: photoarchive.ap.org AP PhotoExpress Network: PRN4 PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com