Web-workouts in de strijd tegen overgewicht

18.04.2007 / 21:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Efaa health management

Efaa health management

Web-workouts in de strijd tegen overgewicht

Nederland wordt ondanks de campagnes, light producten en dieet goeroes steeds ongezonder en dikker, dat bleek weer uit cijfers van CBS afgelopen weken. Volgens Stichting Nationaal Gezondheidsplan moet de focus om van dieet naar METABOLISME (de stofwisseling). Voeding is meer de preventieve maatregel, om zwaarder worden te voorkomen. Het metabolisme verhogen is de enige duurzame oplossing om af te vallen, maar belangrijker nog, ook om fit en gezond te blijven. Nationaalgezondheidsplan.nl zet vanaf deze maand de nieuwe web-workouts in, een nieuwe en unieke oplossing. Het metabolisme moet omhoog!

De web-workouts zijn een belangrijk onderdeel van het METABOLISME programma (gratis te downloaden op www.nationaalhgezondheidsplan.nl). Op Nationaalgezondheidsplan.nl kan iedereen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, meedoen aan eenvoudig te volgen sportlessen op muziek van 10 á 15 minuten. Naast de web-workouts kan je er ook leefstijl cursussen volgen en gebruik maken van een voedingsdagboek.

Reden nummer 1 van mensen die onvoldoende bewegen en zwaarder worden is; geen tijd. Te druk met het werk, het huishouden en de kinderen. En dan tussendoor nog naar de sportclub? De praktijk wijst uit dat dit veel mensen niet lukt.

'Onze huidige focus op voeding en dieet ligt duidelijk verkeert, daarmee streven we loodrecht op situaties als in Amerika af. Overmatige vetreserves zijn alleen door een betere sofwisseling te verminderen. Voeding speelt daarin maar een kleine rol (10 a 15%). Bewegen en de spieren spelen de belangrijkste rol. Door elk dagdeel 10 á 15 minuten te bewegen en de spieren te trainen, gaat je vetverbrandingsmotor op volle toeren. Spieren hebben namelijk een hoog energie verbruik, tegenover vetmassa, wat bijna niks verbruikt' aldus John van Heel van Nationaal Gezondheids Plan

De web-workouts zijn geen vervanging voor het reguliere sportcentrum. De sfeer, de variatie en de begeleiding is niet te vervangen met een web-workout. Het is een opstap naar het reguliere sportcentrum of een aanvulling. Je kan er basis passen leren, waardoor je gemakkelijker de stap naar het sportcentrum kan maken. Het is ook een ideale aanvulling, bijvoorbeeld 2 keer per week naar het sportcentrum en op 2 andere dagen thuis nog 2 workouts.

Voor meer informatie www.nationaalgezondheidsplan.nl

Download METABOLISME programma; onderin start pagina www.nationaalgezondheidsplan.nl