Politie Midden- en West Brabant

Persbericht SMS Alert vermiste jongen (18/04/07)

WAGENBERG, 18 april 2007

WAGENBERG / KLUNDERT: De politie Midden en West Brabant heeft woensdagavond 18 april een SMS-Alert bericht verstuurd, nadat bekend was geworden dat er een 9-jarig jongetje werd vermist. De jongen was woensdagmiddag met onbekende bestemming op de fiets vertrokken vanuit een speeltuin in Wagenberg. De politie besloot, omdat niet meteen duidelijk was waarheen het kind was gegaan, om in een ruime straal (15 kilometer) een sms-bericht te versturen en mensen te vragen uit te kijken naar het jongetje. Daarbij werden in totaal ruim 26.000 mensen bereikt, die massaal de politie belden om te helpen met zoeken.

Op een bepaald moment ontstond het vermoeden dat de jongen mogelijk onderweg was naar een familielid in Klundert. Hierop sloot ook de bemanning van de Zulu 10 zich aan bij de zoektocht en keek vanuit de lucht uit naar het fietsende jongetje.
Rond 20.30 uur bleek dat de jongen terecht was. Hij bleek in Klundert te zijn, waar mensen zich over hem ontfermden. De politie Midden en West Brabant dankt iedereen hartelijk voor de hulp bij het zoeken.

Meer over SMS-Alert
Met het project SMS-Alert is de politie in staat deelnemers per sms-bericht te informeren over allerlei actuele zaken die met veiligheid in de wijk te maken hebben. De politie verstrekt via een sms-bericht informatie over bijvoorbeeld een zoekgeraakt kind of woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd. De bewoners van dat gebied worden aangemoedigd de politie te bellen als ze iets zien dat verband heeft met de melding. Het is niet de bedoeling dat de wijkbewoners zelf actief de straat opgaan om bijvoorbeeld inbrekers aan te houden.

Aanmelden
Aanmelden voor SMS-Alert gaat heel eenvoudig: door een sms-je te sturen naar 8844, met daarin de tekst PMWB, gevolgd door de postcode en het huisnummer van de aanmelder, wordt iemand opgenomen in het systeem. Kort daarna ontvangt de aanmelder van de politie een welkomst-sms. Hierin staat tevens een wachtwoord.

Met het eigen GSM-nummer en dit wachtwoord kan de aanmelder via de website van de Politie Midden en West Brabant (www.politiemwb.nl) zijn of haar gegevens raadplegen en wijzigen. Ook kan worden aangegeven wanneer iemand wel of geen oproepen wil ontvangen (bijvoorbeeld tijdens een vakantie).

De abonnementsdienst is gratis, alleen voor het eerste aanmeldbericht kan een bedrag van de rekening of belbundel afgeschreven worden. De sms-berichten die de politie verstuurt, ontvangt de aangesloten wijkbewoner kosteloos, behalve wanneer hij of zij in het buitenland is.

Auteur: Leonie van Ooijen