Snoop Dogg signeert kunstwerk ten behoeve van goede doel


AMSTERDAM, 20070330 -- Voorafgaand aan de opnames van het televisieprogramma Jensen van gisteren, 29 maart 2007, heeft Snoop Dogg zijn evenbeeld gesigneerd. Het schilderij met de afbeelding van Snoop Dogg is van de hand van kunstenaar Ruud van Sprundel. Deze heeft het werk gedoneerd aan Stichting ChildRight, het Nobelprijswinnaarsfonds dat vecht voor de rechten van kinderen. Het gesigneerde schilderij wordt tijdens de Art for Dreams veiling op woensdag 18 april 2007 in Hotel Arena te Amsterdam geveild.

Veilingmeester Jop Ubbens slaat tijdens deze veiling 68 kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars en BN'ers af, waaronder werken van Marion Bloem, Jan Sierhuis, Peter Donkersloot, Patricia Steur, Frans Molenaar, Gijs Donker, Peter Klashorst, Peter van Straaten, Jeroen Krabb?, Chris Tap, Ramses Shaffy & Pim Smit. Ook Yolanthe Cabeau van Kasbergen en de crew van Onderweg naar Morgen hebben aan dit initiatief hun medewerking verleend.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de projecten van ChildRight, waaronder de financiering van de kinderafdeling van het H.A.K. Ziekenhuis te Biemso (Ghana). Op deze kinderafdeling komen 50 bedden en moderne medische apparatuur. En er wordt een speciale infectieruimte ingericht, waar kinderen met infecties behandeld kunnen worden.

Voorafgaand aan de veiling kan men schriftelijk bieden. Het biedingsformulier kan opgevraagd worden bij Stichting ChildRight per e-mail: info@childright.nl of telefonisch: 020 664 91 11.

BIJLAGEN:

Art for Dreams tentoonstelling
www.artfordreams.nl

De kunstwerken die tijdens de Art for Dreams veiling onder de hamer gaan, worden van 6 april t/m 2 mei 2007 ge?xposeerd in Hotel Arena te Amsterdam. De tentoonstellingsruimtes zijn ten allen tijden te bezoeken.

Kijkavond
Op woensdag 11 april is er van 18.00-21.00 uur een kijkavond waarop een medewerker van ChildRight aanwezig is voorvragen en/of schriftelijke biedingen.

Wie werken er allemaal mee aan Art for Dreams?

Deze avond had niet tot stand kunnen komen zonder de medewerking van de kunstenaars:
Jossy Albertus, Juliette van Ardenne, Roos Arends, Kitty Bakker, Berry, Marion Bloem, Eric Bouwman & de crew van Onderweg naar Morgen, Yolanthe Cabeau van Kasbergen, Siert Dallinga, Britt Das, Sacha de Boer, Ruud de Wildt, Henriette Dijkinga, Gijs Donker, Justus Donker, Peter Donkersloot, Cecile Dreesman, Robbert Fortgens, Francois Gervais, Kerry Horne, Marijke In den Bosch, Geert Jan Jansen, Gerard Joling, Marcel Joosen, Peter Klashorst, Wybe Klaverdijk, Nina Konstanti, Jeroen Krabb?, Lawrence-christian Kwakye, Lambert, Frank Lengvenius, Vincente Lopez, Tony M., Happy Heads Laboratory, Mariska Meijers, Margr? Mijer, Frans Molenaar, Mugalula Mukiibi, Silvester Peperkamp, Piotr, Aneta Posecka, Jurgen Rogiers, Henk & Louise Schiffmacher, Ramses Shaffy, Jan Sierhuis, Hester Slaman, Pim Smit, Leo Spindelaar, Patricia Steur, Gabriela Stroe, Artur Sztejn, Chris Tap, Wim Tap, Betty Timmer, Erik van Soest, Ruud van Sprundel, Peter van Straaten, Cees van Veelen, Ernst Voss, Carel en Sylvia Willink, Peter Zonneveld.

en de sponsors: Gideon van Aartsen, ABN AMRO, Actus Notarissen, Binderij Epping & van der Linden, Bolster & Pit, Jacqueline van der Brugge, Cabrioland, Christie's Amsterdam, De Galerie, De Lijstenmakers, Gerlach, Francois Gervais, Martin Gort, Rachel Grace, Grafisch Papier , Hotel Arena, Inkon Papier, JVR, Rob Kastelein, Wybe Klaverdijk, Georgina Kwakye- Ghanasi, Jan Kooper, Nico Koster-Galerie Moderne, Boudewijn Lahaye, La Tulipe, Linhard mode, Piet Meekel, Models at Work, Layana Mokoginta-Purpura, San Proper, Carmen Sars, David Sars, Edwin Schimscheimer, Marcel Schimscheimer, Scooterking, Eric van Soest, Studio Hedris, Studio 91, The Gallery Donkersloot, Jop Ubbens, Dagmare van Willigenburg, 25 FPS , 25 Limited en alle vrijwilligers en gastvrouwen die meewerken aan deze Art for Dreams kunstveiling.

Het project

Wereldwijd kunnen meer dan 250 miljoen kinderen geen onderwijs volgen omdat ze gedwongen worden te werken. Ruim eenderde van deze kinderen heeft de leeftijd van 10 jaar nog niet bereikt. Jaarlijks sterven 22.000 van deze kinderen door een ongeval tijdens hun werkzaamheden. De toekomst ziet er voor deze kinderen niet rooskleurig uit.
ChildRight vecht hiertegen door met de opbrengst van deze avond projecten te steunen in Nederland, Azi?, Midden- en Zuid-Amerika en Afrika. E?n van deze projecten bevindt zich in Ghana: Vorig jaar is een deel van de opbrengst van de Art for Dreams kunstveiling gebruikt voor de bouw van het H.A.K. Ziekenhuis in Biemso (Ghana). Op dit moment is het ziekenhuis in aanbouw, maar er is nog niet voldoende geld voor een kinderafdeling. Kindergeneeskunde en de juiste medische faciliteiten ontbreken nog veel in Afrika. Hierdoor sterven kinderen vaak onnodig aan iets onschuldigs als een opgelopen infectie of omdat ze te vroeg geboren zijn.

ChildRight helpt het ziekenhuis deze kinderafdeling te realiseren. Op de kinderafdeling komen 50 bedden en moderne medische apparatuur. En er wordt een speciale infectieruimte ingericht, waar kinderen met infecties behandeld kunnen worden. Daarnaast zal hier veel aandacht besteed worden aan aids- en malariabestrijding en voorlichting.

Over ChildRight
www.childright.nl

ChildRight is een internationaal fonds dat vecht voor de rechten van kinderen. De stichting is opgericht in 1994, door de Nederlandse Nobelprijswinnaars prof. Jan Tinbergen en prof. Simon van der Meer. Vandaag de dag wordt ChildRight actief ondersteund door een internationaal gezelschap van circa 130 Nobelprijswinnaars, onder wie Nelson Mandela, de Dalai Lama & Lech Walesa. Zij zetten zich hiermee in voor de 250 miljoen kinderen die dagelijks worden uitgebuit als arbeidskracht en/of lustobject.

In het gevecht tegen kinderexploitatie werkt ChildRight onder meer samen met lokale Non Governmental Organizations (NGO's). Deze gezamenlijke activiteiten bestaan o.a. uit het opzetten van opvanghuizen en bevrijdingsacties om kindslaven, letterlijk, uit hun slavernij te bevrijden. Indien mogelijk worden de kinderen herenigd met hun ouders of verzorgers. Is dit niet mogelijk dan wordt er bij ??n van de projecten van ChildRight gezorgd voor goede opvang, medische zorg, revalidatie en onderwijs van o.a. deze bevrijde kinderen.

Daarnaast maakt ChildRight middels voorlichting overheden, bedrijven en consumenten bewust van de problematiek rondom kinderexploitatie. Bijvoorbeeld door te wijzen op zuivere productiemethoden met betere arbeidsomstandigheden voor de betrokken kinderarbeiders. Tevens tracht zij overheden te overtuigen van de noodzaak van adequate wetgeving ter bescherming van kinderen en vecht ze voor vervolging van kinderexploitanten, in zowel binnen- als buitenland.

In Nederland voert ChildRight ook publiciteitscampagnes voor kinderen in allerlei noodsituaties: zoals kindslaven in de chocolade productie, kindsoldaten in Colombia of Sri Lanka en kinderhoertjes in Nepal.
Dit alles geeft de kinderen de kans om voor zichzelf een betere toekomst te realiseren, om hun dromen waar te maken.