Tear Down The Paper Dome

Optreden: neWax, Sofa, The Accelerators

UTRECHT, LEIDSCHE RIJN, 20070406 -- Drie talentvolle bands; neWax, Sofa, The Accelerators werken samen met studenten Kunst&Economie van de HKU aan hun weg naar succes. Het eerste wapenfeit is een uniek Do It Yourself-optreden op 18 april 2007 onder het motto: 'Tear Down the Paper Dome!'


Onder de noemer Tear Down The Paper Dome! treden de bands; neWax, Sofa en The Accelerators woensdag 18 april op in de Paper Dome. Dit naar aanleiding van een initiatief van eerstejaars studenten Kunst&Economie van de HKU. De afgelopen maanden werkten deze bands samen met de studenten aan een gezamenlijk schoolproject.

neWax is een new wave / powerpop band met energieke, opzwepende nummers. Zij wonnen in 2005 de Nijmeegse bandwedstrijd 'Kaf en Koren' en eind 2006 de HU popprijs.
Sofa bracht in 2006 debuutalbum 'All this love' uit. Hun indie / rock met een scherp randje is zeer positief ontvangen in de media. Brabants Dagblad schreef op 30 september 2006: ' All This Love van de Tilburgse band Sofa is een regionaal meesterwerk, een nationale parel die het verdient om tot ver over de landsgrenzen gehoord te worden.'
The Acceleratores maken punk / rock zoals het hoort. Hun felle, strakke muziek doet het goed in het buitenland. Hun Europese tour eind 2006 bracht ze reeds langs Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.

De Paper Dome is een theatertent met een constructie van karton. Een onconventionele en spannende locatie voor popconcerten en speciaal voor dit evenement ter beschikking gesteld door Cultuur19. De deuren gaan 18 april open om 20.00 uur. Aanvang is om 20.30 uur. De entree is 3,50 euro. Meer informatie is te vinden op www.myspace.com/teardownthepaperdome.

In Nederland krijgen beginnende, talentvolle bands weinig kansen om onder de aandacht te komen. Dit terwijl de muziekindustrie kampt met grote problemen. Wij tonen aan dat talent hieronder niet hoeft te lijden. Met toewijding en doorzettingskracht banen deze muzikanten hun eigen weg naar succes. Samen met een nieuwe generatie cultureel ondernemers gaan professionaliteit en muzikaal talent hand in hand om de geschiedenis van pop, rock en punk voort te zetten in de 21ste eeuw.

De avond belooft een groot feest te worden waarbij bands en publiek dichter bij elkaar komen dan ooit. Help mee om de door commerciële platenlabels en programmeurs ontstane kloof tussen artiest en publiek te doorbreken. Na het internet (myspace ect.) vormen ook D.I.Y. (Do It Yourself) optredens een middel om een groter publiek te bereiken. Laten we dat bewijzen met Tear Down The Paper Dome!




Ingezonden persbericht