UITNODIGING VOOR DE MEDIA: MINISTER VERBURG NEEMT GROENBOEK IN ONTVANGST

Dit is een gezamenlijk persbericht van het Platform Groene Grondstoffen en het ministerie van LNV

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) neemt op woensdag 18 april het Groenboek in ontvangst. In het Groenboek formuleert het Platform Groene Grondstoffen de ambitie om in 2030 30% van de fossiele grondstoffen te vervangen door groene grondstoffen voor de energievoorziening, transportbrandstoffen, materialen en chemicaliën. Dit wordt ook wel de bio-based economy genoemd.

De bio-based economy is een onderdeel van de EnergieTransitie en heeft daarmee een belangrijke link met het Regeerakoord. Biomassa is tenslotte één van de mogelijkheden om fossiele grondstoffen te vervangen. Paul Hamm, voorzitter van het Platform Groene Grondstoffen, biedt het boek aan de minister aan. Het Groenboek zal als advies worden meegenomen in de overheidsvisie bio-based economy van minister Verburg. Voor het formuleren van deze visie werken vijf ministeries samen. De overheidsvisie bio-based economy zal rond de zomer aan de Tweede Kamer worden aangeboden.

Groene grondstoffen zijn onder meer reststromen uit de landbouw, organische afvalstromen uit de industrie (met name food/feed industrie) en bepaalde geteelde gewassen.

Het Groenboek is opgesteld door een consortium van bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke beweging en overheid.

Het Platform Groene Grondstoffen is één van de platforms binnen de EnergieTransitie. In de energietransitie werken bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties samen om een duurzame energievoorziening te realiseren.

De aanbieding vindt plaats van 11.00 tot 11.30 uur op het ministerie van LNV, Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

Het programma ziet er als volgt uit:

* Aanbieding Groenboek door Paul Hamm aan minister Verburg

* Reactie minister Verburg

* Gelegenheid tot het stellen van vragen

.

Noot voor redacties (