Ingezonden persbericht

Tentoonstelling Onze Geschiedenis in De Poorten

Tilburg gezien door het oog van een fotograaf, filmer en beeldend kunstenaar

Vanaf 18 april 2007 is in multifunctioneel centrum De Poorten, Hasseltstraat 194, de tentoonstelling 'Onze Geschiedenis' te zien. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het programma van de Cultuurmanifestatie Tilburg 2007.

Drie perspectieven op Tilburg
'Onze Geschiedenis' toont een serie foto's van Hassan Souhail, een film van Ahmed Farah en een installatie van Paul van Rijswijk. Elke bijdrage is een reis door het bewustzijn van de kunstenaars, over Tilburg en Tilburgers. De kunstenaars laten de toeschouwer onder andere naar Tilburg kijken door het oog van de overlevering. Een centrale rol in 'Onze Geschiedenis' spelen bijvoorbeeld historische gebouwen of figuren zoals Peerke Donders, van wiens woonhuis beeldend kunstenaar Van Rijswijk een model schept en dat als een weerslag te zien is van het bescheiden Tilburgse leven twee eeuwen terug. Fotograaf Hassan Souhail voorziet ons van een ander perspectief op Tilburg, namelijk dat van de vergelijking tussen 'oud' en 'nieuw'. Het mooie is dat dit door zijn ogen fotografie oplevert die constant historische en actuele informatie uitwisselt. Filmer Ahmed Farah is met de camera op zoek gegaan naar getuigenissen van wat de Amerikanen zouden noemen 'The Tilburg experience', vrij vertaald 'Het Tilburgs organisme', dat klaarblijkelijk radieert in vele vormen. 'Onze Geschiedenis' laat zien hoe Tilburg er in slaagt zichzelf telkens te vernieuwen.

Woensdag 18 april om 20.00 uur vindt de opening plaats van de tentoonstelling 'Onze Geschiedenis' in De poorten. Hugo Backx, wethouder cultuur van de gemeente Tilburg, zal de opening verrichten. Mike Phillips, artistiek directeur van de Cultuurmanifestatie Tilburg 2007, geeft een toelichting op het werk van de drie kunstenaars.

Cultuurmanifestatie Tilburg 2007
In 2007 vormt Tilburg het toneel voor een opwindend evenement: Cultuurmanifestatie Tilburg 2007. Deze omvat kunst, tentoonstellingen, theater, muziek, dans, een programma voor scholen en scholieren en seminars. De tentoonstelling 'Onze Geschiedenis' maakt deel uit van het programma van de manifestatie. De Cultuurmanifestatie Tilburg 2007 is een idee van de gemeente Tilburg en wordt uitgevoerd door Bureau Cultuurmakelaar samen met verschillende culturele instellingen, het kunstenaarsveld en andere actoren uit de stad.



Ingezonden persbericht