INLIA


Concertserie 4 Mei Projekt 13/04/2007

Onder de titel 'Over Holland' brengt het 4 Mei Projekt uit Groningen van 18 april tot 6 mei een nieuwe concertreeks.

De samenleving verhardt, de intolerantie neemt toe en iedereen polariseert er stevig op los. De discussies worden gevoerd in kranten en via de radio en televisie. Het 4 Mei Projekt brengt de discussie naar het muziekpodium. In een theatrale setting worden twee nieuwe Nederlandse composities ten gehore gebracht, die beide een reactie zijn op de ontwikkelingen in Nederland. Composities in de beste traditie van het 4 Mei Projekt: zowel Bernard van Beurden als Frank Deiman schreven vaker succesvolle werken voor dit koor.

De vereniging '4 Mei Projekt' is een kulturele organisatie die zich, geïnspireerd door het anti-fascistisch verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog, bezighoudt met de strijd voor vrede en sociale rechtvaardigheid, tegen racisme en fascisme. Het 4 Mei Projekt heeft de afgelopen 25 jaar een reputatie opgebouwd als trendsetter op gebied van de maatschappelijk geëngageerde (koor)muziek. Zo werd onder meer aandacht besteed aan ontwikkelingen in Latijns-Amerika, Zuid-Afrika en voormalig Joegoslavië. Ook voor deze programma's werden compositieopdrachten verstrekt.

Het koor van het 4 Mei Projekt heeft vijftig vocalisten, het instrumentaal ensemble bestaat uit zeven studenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, twee acteurs spreken teksten. Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Pieter Kole en de regie is in handen van theatermaker Tim Meeuws.

De directeur van INLIA, John van Tilborg, is één van de leden van het Comité van Aanbeveling.

De data en plaatsen van de concertreeks 'Over Holland' treft u aan in de Agenda-rubriek op deze site. Meer informatie is ook te vinden op de website van het projekt: www.4meiprojekt.nl.