Ingezonden persbericht

Persbericht Skatebond Nederland

www.skatebond.nl

Baancompetitie senioren in Wolvega van start zonder Ronald Mulder

De nationale Van der Wiel-baancompetitie voor senioren beleeft woensdagavond 18 april de eerste etappe in Wolvega. Een flink veld A-rijders en dames en enkele B-rijders gaat van start op de 300 m, de 1000 m en de 10 km afvalkoers. De baancompetitie beslaat zes etappes op zes verschillende banen. Halverwege de reeks vindt het NK baan plaats van 17 t/m 19 mei in Heerde.

Aan het vertrek verschijnen erkende baanrijders als Michel Mulder (Zwolle), Karlo Timmerman (Staphorst), Mark Horsten (Haulerwijk) en Sjoerd Huisman (Andijk), die vorig jaar het overall-klassement won zonder overigens veel dagzeges binnen te halen. Huisman bewees vooral een goede allrounder te zijn. Veel tegenstand mag worden verwacht van onder meer Roy Boeve (Kampen), Jan van Loon (Haule), eerstejaars A-rijder Sander de Graaff (Rijswijk) en de eerstejaars senioren Pieter-Jan van Eck (Zuilichem) en Crispijn Ariëns (Boxtel).

Opvallende afwezige is Nederlands beste sprinter en baanspecialist Ronald Mulder. De 21-jarige Zwollenaar, al drie jaar op rij Nederlands kampioen op de 300 m, is nog herstellende van de ziekte van Pfeiffer. Zijn streven is op het NK baan, 17 t/m 19 mei, weer fit te zijn om zijn vijfde nationale titel op de 300 m te pakken. Mulder: "Het is nog niet helemaal zeker, maar Wolvega zal waarschijnlijk aan mijn neus voorbij gaan. En dat is toch jammer. Ik heb sinds 7 september 2005 in Heerde geen 300 meter meer verloren. Ik denk dat het NK baan ook nog te vroeg komt om optimaal te zijn. Dat optimaal zijn probeer ik te bewaren voor het EK in Portugal, als het me lukt me daarvoor te plaatsen. Aan mijn ambitie zal het in elk geval niet liggen."

Favoriet bij de vrouwen zijn onder meer Elma de Vries uit Haule en Bianca Roosenboom uit Kampen. Ook Anniek ter Haar (Dedemsvaart), die vorig jaar na zes etappes de beste was in het eindklassement, staat aan de start, evenals Foske Tamar van der Wal (Grijpskerk), die vorig seizoen kampte met ziekte, maar na een voorbereiding in Australië weer wedstrijdfit hoopt te zijn.

Van der Wiel Baantrofee:

Senioren Heren en Dames

18-4 Wolvega

25-4 Purmerend

02-5 Staphorst

06-6 Nijeveen

13-6 Medemblik

27-6 nog te bepalen

De deelnemerslijst van alle categorieën is te vinden op www.skatebond.nl. Klik hiervoor op 'Speed', vervolgens op 'Wedstrijdkalender', klik op de datum van het evenement en vervolgens op 'Aanmeldingen' bovenaan de pagina.