Ingezonden persbericht



Limburgs Goud op Brabantse grond
Aspergeambassadeurs delen hapjes uit aan treinreizigers

Asperge is een bijzonder product. Ieder jaar opnieuw geboren, elke keer weer hevig gekoesterd. Om aandacht te geven aan dit smaakvolle streekproduct zullen aspergeambassadeurs van het Brabants Asperge Genootschap vandaag, woensdag 18 maart, culinaire aspergehapjes uitdelen aan treinreizigers op het Eindhovense en Utrechtse NS Station. Daarnaast zal op beide stations asperges verkocht worden. Vers van het land, elke dag. Uniek aangezien deze nauwelijks 24 uur daarvoor nog in de Limburgse grond zaten.

Dat asperges voedingsstoffen bevatten die een positief effect op de gezondheid hebben, daar zijn geleerden het over eens. En ook de liefhebbers weten het, ware liefde gaat nog steeds door de maag. Reden voor aspergeleverancier Teboza om onder de naam Limburgs Goud (refererend naar het ' witte goud', zoals asperges liefkozend genoemd worden) er voor te zorgen dat dit heerlijke streekproduct nu ook buiten Limburg voor iedereen bereikbaar wordt. 'Uit idealisme, maar ook als een uitdaging. Een treinstation is immers niet de eerste plek waar je aan denkt bij verswaren,' aldus Jan Muurmans van Limburgs Goud.

Om de asperge onder de aandacht te brengen, zullen aspergeambassadeurs van het Brabants Asperge Genootschap, in hun kenmerkende aspergekleurige kostuums, woensdag culinaire aspergehapjes uitdelen in de trein en op de NS Stations. Met deze ludieke actie wil Limburgs Goud bereiken dat verse asperges vaker op de menukaart van de consument komt te staan en in Brabant meer bekendheid krijgt.


---