Bekendheid en gebruik Google diensten stijgt


NIJMEGEN, 20070418 -- Search Engine Mediabureau Checkit heeft in samenwerking met onderzoeksbureau RM Interactive de bekendheid en het gebruik van Google diensten als Google Earth en Gmail onderzocht. De bekendheid en het gebruik zijn ten opzichte van vorig jaar gestegen.

Vorige maand werd reeds geconcludeerd dat zoekmachine Google met 94% de absolute favoriet is onder de Nederlandse internetgebruikers. Nu wordt dieper ingegaan op de bekendheid en het gebruik van Google diensten als Google Earth, Gmail en Google News.

Uit de grafiek blijkt dat zowel de bekendheid als het gebruik van de Google diensten flink zijn toegenomen. Met name de bekendheid (+ 9 procentpunt) en het gebruik (+29 procentpunt) van Google Earth zijn aanzienlijk gestegen. Met deze vrij te downloaden applicatie kunnen internetgebruikers praktisch elke plek op de wereld opzoeken met behulp van satelliet- en luchtfoto's.

Ook het e-mailprogramma Gmail heeft sinds vorig jaar een grote vlucht genomen; het gebruik is met 10 procentpunten gestegen. De bekendheid en het gebruik van Google Mobile blijft vooralsnog achter bij de andere diensten.

Dit onderzoek maakt deel uit van de Nationale Search Engine Monitor. Sinds 2002 onderzoeken Search Engine Mediabureau Checkit en onderzoeksbureau RM Interactive de ontwikkelingen in het gebruik van zoekmachines in Nederland via een webvragenlijst. Het onderzoek is representatief voor alle Nederlandse internetgebruikers.

Over Checkit Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt de top 500-organisaties van Nederland een compleet dienstenpakket aan waarmee ze hun vindbaarheid op internet kunnen optimaliseren. Checkit is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van Search Engine Marketing.

Kijk voor meer informatie over Checkit op www.checkit.nl en kijk voor meer informatie over de Nationale Search Engine Monitor op www.checkit.nl/nationalesearchenginemonitor.html Over RM Interactive RM Interactive is een onderzoeksbureau dat zich heeft gespecialiseerd in internet onderzoek, online onderzoek, usability analyse en website onderzoek.

Kijk voor meer informatie over RM Interactive op www.rminteractive.nl

Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt Kijk voor meer informatie over Checkit op www.checkit.nl en kijk voor meer informatie over de Nationale Search Engine Monitor op www.checkit.nl/nationalesearchenginemonitor.html]

Over RM Interactive

RM Interactive is een onderzoeksbureau dat zich heeft gespecialiseerd in internet onderzoek, online onderzoek, usability analyse en website onderzoek.

Kijk voor meer informatie over RM Interactive op www.rminteractive.nl





Ingezonden persbericht