Den Haag, 23 februari 2007

Op 19 april lanceert uitgeverij Nouvelity Cross Media het Engelstalige panregionale glossy magazine UNLIMITED, Passion, power and politics, gericht op de lucratieve markt van invloedrijke topvrouwen.

UNLIMITED, Passion, power and politics richt zich op vrouwelijke directeuren en specialisten, leeftijd 40-plus en een hoog besteedbaar inkomen, die grote waarde hechten aan kwaliteit in leven en werk. Het magazine combineert diepgaande artikelen over geopolitiek, leiderschap, sociale en financiële zaken en wetenschap met aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in kunst, design, reizen, wellbeing en entertainment. Het magazine is verbonden aan een internationale online community - www.w-unlimited.com - voor vrouwen die zowel professioneel als privé zeer hoge kwaliteit nastreven. Daarmee bedient UNLIMITED, Passion, power and politics een exclusieve doelgroep, met interesse in de internationale topmerken en een levensstijl die hen een voorbeeldfunctie geeft.

Het eerste nummer van UNLIMITED, Passion, power and politics bevat interviews met een aantal prominente vrouwen. Ségolène Royal vertelt de lezers hoe zij opklom van staatssecretaris tot mogelijk de eerste vrouwelijke president van Frankrijk. De Amerikaanse Secretary of State Condoleeza Rice gaat in op de ontwikkelingen rond Iran en de olievoorraden in het Midden-Oosten. Topwetenschapper op het gebied van hersenonderzoek Susan Greenfield vertelt over haar bezieling voor het vakgebied waarop zij fascinerende resultaten boekt.

UNLIMITED, Passion, power and politics is een uitgave van Nouvelity Cross Media Group, gevestigd in Den Haag. Het magazine staat onder hoofdredactie van Ken Wilkie - onder andere winnaar van de Global Award of Journalism 2004 van de Worldwide Magazine Association - en Katja Buchsbaum. Beiden kunnen bogen op meer dan dertig jaar internationale werkervaring; Wilkie als (hoofd)redacteur van toonaangevende Engelse en Amerikaanse magazines en Buchsbaum die voor een Global Network Manufacturer aan de vooravond mocht staan van UMTS.

Buchsbaum is oprichter van Nouvelity Cross Media Group en 'geestelijk moeder' van UNLIMITED, Passion, power and politics: Tijdens mijn internationale reizen ontstond het idee voor een platform voor een internationale zakelijke community voor vrouwen die geïnspireerd willen worden. Vrouwen die ondanks hun geografische spreiding gemeenschappelijke inzichten en interesses hebben. UNLIMITED, Passion, power and politics is ontstaan vanuit de gedachte dat deze vrouwen grote waarde hechten aan hun authenticiteit, en tegelijkertijd in korte tijd veel uitgeven aan kwaliteitsproducten. UNLIMITED, Passion, power and politics is opiniërend, is confronterend in haar redactionele aanpak van serieuze issues, maar biedt haar lezers ook informatie over de luxe en prettige kanten van het leven. We gaan voor inhoud van het allerhoogste niveau, zoals mag blijken uit het feit dat The Economist en andere pan-Europese kwaliteitskranten het magazine erkennen als bron.'

In de Benelux verschijnt het magazine in een oplage van 13.000 exemplaren. De frequentie van zesmaal per jaar in 2007 wordt in 2008 verhoogd naar tienmaal per jaar. In de Benelux wordt de distributie verzorgt door Betapress BV. UNLIMITED, Passion, power and politics is verkrijgbaar in de boek- en tijdschrifthandel. Een los nummer kost Euro 6,90.