Technische Universiteit Delft

Improving the Quality of Existing Urban Building Envelopes door M&C

Symposium - Op 19 en 20 april vindt op de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft het internationale symposium met als titel "Improving the Quality of Existing Urban Building Envelopes" plaats.

19 april 2007 - 20 april 2007 | 09:30 uur - 18:00 uur plaats: Grote Vergaderzaal, Faculteit Bouwkunde, Berlageweg 1, Delft

Binnen het ESF/COST ACTION C16 programma "Improving the quality of existing urban building envelopes" (http://www.costc16.org/) is onderzoek gedaan door vertegenwoordigers van 16 Europese landen. De focus van deze ACTION C16 lag op de problemen van meerlaagse woningbouw uit de periode 1945-1980, gebouwd met (semi-)industriële bouwmethoden. Een belangrijk doel van de actie C16 was het bepalen van de 'state of the art' van meerlaagse appartementengebouwen in deze landen en het bepalen van de 'needs' om een beter gebruik te kunnen maken van deze gebouwen.

Daarnaast heeft een werkgroep zich bezig gehouden met de technieken die kunnen worden ingezet om de gebouwomhullingen te verbeteren, terwijl een andere groep onderzoekers zich heeft gericht op technieken om de draagstructuur aan te passen. Diverse papers zijn geschreven in de vorm van casussen en zogenoemde data sheets.

Tijdens het symposium worden twee keynote lezingen verzorgd door John Allen (Avanti Architects, London) en Gert Jan te Velde (Van Schagen Architecten, Rotterdam). Daarnaast worden lezingen gegeven over de onderwerpen 'state of the art' en de 'needs' door leden van de C16. Ook zal er speciale aandacht worden gegeven aan de gebouwomhulling en de draagstructuur.

Meer informatie? www.bk.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 05 april 2007