Gemeente Voorschoten

Wethouder Kleijweg opent centraal loket De Wegwijzer Uitgebracht op: donderdag 5 april 2007

Wethouder M.G.Th. Kleijweg opent op 19 april om 15.30 uur op feestelijke wijze De Wegwijzer Voorschoten aan het Ambachtspad 24. De Wegwijzer is een centraal loket, waar alle inwoners van Voorschoten terechtkunnen met al hun vragen over wonen, zorg en welzijn.

De Wegwijzer is ingesteld door de gemeente en verschillende woon-, zorg- en welzijnsinstellingen die in Voorschoten actief zijn. De Wegwijzer is opgericht toen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op 1 januari 2006 van kracht ging. Deze wet maakt het mogelijk dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig deel kan nemen aan onze maatschappij. De medewerkers van De Wegwijzer bieden deskundig advies, nemen aanvragen voor ondersteuning in behandeling of verwijzen door naar de juiste instantie. Ook vrijwilligers en mantelzorgers kunnen met informatie en ondersteuning worden geholpen.

Samenwerkingscontract
Aansluitend aan de officiële opening, wordt een samenwerkingscontract getekend met de organisaties die deelnemen aan De Wegwijzer: Florence, de gemeente Voorschoten, Meavita Leiden, Stichting Welzijn Ouderen Voorschoten, Thuiszorg Groot Rijnland, Valent RDB, Woningbouwvereniging Woonzorg Nederland en Woningbouwvereniging Zijl en Vliet.

Folder en poster verkrijgbaar
Een folder met algemene informatie over De Wegwijzer en een poster zijn op aanvraag verkrijgbaar bij De Wegwijzer. Voor vragen, hulp of advies kunnen inwoners op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur terecht bij De Wegwijzer Voorschoten aan het Ambachtspad 24 in Voorschoten. De Wegwijzer is telefonisch bereikbaar op 071 5620003 en via de website www.dewegwijzervoorschoten.nl.


- einde bericht -