Gemeente Tilburg

6-4-2007
Van wie is de stad?
19 april, lezing en debat over kunst in de openbare ruimte

KORT (Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg) en de Academie voor Beeldende Vorming van Fontys Hogeschool voor de Kunsten organiseren samen onder de noemer 'Verkenning & debat' twee avonden waarin de veranderende opvattingen over kunst en de publieke ruimte centraal staan. De avonden zijn gratis toegankelijk.

Van wie is de stad?
Het eerste debat vindt plaats op donderdagavond 19 april en zal zich toespitsen op de vraag: 'Van wie is de stad?' De avond begint met een korte inleiding op het KORTbeleidsplan door Atty Bax, adviseur NBKS/KORT. De kunstenaars Wapke Feenstra (Huisboomfeest, Piushaven), Martin Riebeek & Inge van `t Klooster (Between You&Me, Factorium), en Rob Moonen (NOORD en coördinatie Sindroom, Transvaalplein) geven vervolgens een presentatie van hun werk in de openbare ruimte en vertellen over hun ervaringen met betrekking tot het werken in de publieke ruimte. Daarna zal onder leiding van Loek Melis, docent Academie voor Beeldende Vorming, een debat plaatsvinden over de krachten die spelen in de openbare ruimte van Tilburg. Aan dit debat nemen behalve de kunstenaars ook stedenbouwkundige Paul Kurstjens en gemeenteraadslid Jan van Esch deel.

Verkenning & Debat: Van wie is de stad?
Donderdag 19 april, 20.00 uur.
Collegezaal Fontys Hogeschool voor de Kunsten
Zwijsenplein 1 Tilburg
Toegang: gratis

Tijdens de tweede avond op 24 mei zal het fenomeen community art centraal staan. Na een inleiding door enkele kunstenaars die op dit terrein hun werk ontwikkelen en een projectleider uit de praktijk, is er een dialoog tussen Jeroen Boomgaard, lector Rietveld Academie Amsterdam en cultuurmakelaar Edwin Jacobs.