Gemeente Geldrop-Mierlo


DISCUSSIEAVOND OVER JONGERENACTIVITEITEN

In het kader van het jeugdbeleid 2006-2009 onderzoekt de gemeente momenteel de behoefte aan aanvullende activiteiten voor jongeren tussen de twaalf en achttien jaar. Hiervoor hebben wij onder 1000 jongeren vragenlijsten verspreid. De uitkomsten hiervan worden besproken tijdens een discussieavond voor jongeren en leden van sportclubs, verenigingen en jeugd- en jongerenorganisaties. Deze avond vindt plaats op donderdag 19 april in het Strabrecht College (ingang Dwarsstraat in Geldrop), start om 19.00 uur en eindigt omstreeks 21.45 uur.

LAAT JE STEM HOREN

Een aantal jongeren die de vragenlijst hebben teruggestuurd en daarop hun adresgegevens hebben vermeld, krijgen voor de discussieavond een uitnodiging. Daarnaast roepen wij ook leden van sportclubs, verenigingen en jongerenorganisaties op om mee te praten over jongerenactiviteiten.
Ben je dus lid van een sportclub, vereniging of jongerenorganisatie, praat dan met ons mee! Je kunt je direct aanmelden door een mailtje te sturen naar Eline Verbeek: e.verbeek@geldrop-mierlo.nl met daarin je naam, (eventueel de organisatie die je vertegenwoordigt) en je telefoonnummer. Vermeld in de mail dat het om de `discussieavond activiteitenaanbod' gaat.

DISCUSSIEAVOND

Ondertussen hebben1000 willekeurig gekozen jongeren tussen 12 en 18 jaar uit Geldrop-Mierlo een vragenlijst ontvangen. Deze vragenlijst gaat in op de vrijetijdsbesteding van de jongeren en de vraag wat zij van het huidige activiteitenaanbod voor de jeugd vinden. Het doel van de discussieavond is het bespreken van de uitkomsten van de vragenlijst. De gemeente bekijkt daarna op welke punten ze actie onderneemt. De uitkomsten van het onderzoek maken we ook bekend via de website en weekblad De Trompetter.

MEER INFORMATIE

Als u meer wilt weten over dit onderzoek, kunt u contact opnemen met Eline Verbeek of Kim van Wieringen van de afdeling Welzijn en Burgerzaken. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer (040) 289 38 64.