Stad Brussel


NOCTURNES in de elektriciteitscentrale

NOCTURNES tijdens de Tentoonstelling NEW HORIZONS : MADE IN FRANCE in de elektriciteitscentrale SINT-KATELIJNEPLEIN 44 - 1000 BRUSSEL - plan Map

OP DONDERDAG 19/04 om 18u
Clarisse Hahn

Kunstenares en cineaste. Geboren in 1973 in Parijs. Leeft en werkt in Parijs.
Het werk van Clarisse Hahn is vooral geconcentreerd rond de onderzoeks- documentaire die ze ontwikkelt via film, foto en video installaties. De kunstenares onderhoudt een nauwe band met de mensen die ze filmt, en volgt hen gedurende een relatief lange tijd. Voor Les protestants (85 minuten, 2005) werden de opnames over drie jaar verspreid. Het onderwerp van deze documentaire is een protestantse burgerfamilie haar eigen familie op het eiland Noirmoutier. Clarisse Hahn verdiept hierin haar onderzoek over de gemeenschappen, de gedragscodes en de sociale rol van het lichaam. Tijdens haar conferentie zal Clarisse Hahn elementen van haar films voorstellen en bespreken, in het bijzonder over "les protestants" die te zien is in de tentoonstelling.

OP DONDERDAG 26/04 om 18u
Hilde Teerlinck

Directrice van het FRAC Nord-Pas de Calais/Dunkerque sinds september 2006.
Hilde Teerlinck, van Belgische afkomst, was art-director van het Mies Van der Rohe Pavillon in Barcelona.
Ze richte ook een kunstcentrum op verbonden met de Ecole Supérieure dArt de Perpignan, en nam vanaf 2002 de directie over het Centre Rhénan dArt Contemporain (CRAC) te Altkirch in de Elzas. Ze ontwikkelde er een project met het idee deze op het platteland verborgen plek toegankelijk te maken voor het grote publiek, en er een vernieuwende artistieke lijn te brengen van een streng internationaal niveau.
In de komende jaren zal Hilde Teerlinck zich vooral toeleggen op extra-muros projecten, internationale uitwisselingen en de verhuis van het FRAC Nord-Pas de Calais.
Als curator van deze tentoonstelling komt Hilde Teerlinck ons spreken over de verschillende artistieke benaderingen die de hier samengebrachte kunstenaars naar voren brengen.